BEDRIFTSTEKNOLOGI

Første norskproduserte NettPC

Cinet lanserte mandag en NettPC for bedrifter som ønsker å bruke mindre tid og penger på vedlikehold av PC-ene tilknyttet bedriftens nettverk. Computer Associates står for overvåkingsprogramvaren.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
27. jan. 1998 - 14:20

NettPC-en, som har fått navnet Cinet NPC-500 (bildet) er ikke så ulik en vanlig PC når det gjelder det tekniske mulighetene.

Den er utstyrt med en valgfri Pentium MMX-prosessor, inntil 256 MB med EDO (Extended Data Out) eller SDRAM (synkron DRAM) minne, 512 kB pipeline burst hurtigbuffer, 1 PCI-kortplass, Ultra DMA/33 harddisk og 2 USB (Universal Serial Bus) porter. NettPC-en har en innebygget 64 bit grafikkenhet basert på S3 Virge SX-prosessoren og er utstyrt med 2 MB EDO minne. Det er også inkludert et 16 bit integrert Yamaha OPL3-SA2 lydenhet som er Sound Blaster-kompatibel

Egenskaper som ikke er så vanlige for ordinære PC-er er blant annet størrelsen. Kabinettet er 24 cm bred, 32,8 cm dyp og 8,8 cm høy, altså litt større enn et A4-ark. Kabinettet kan også settes på høykant.

Mer spesielt er selvsagt det integrerte 10/100TX ethernetkortet med støtte for markedsstandarder som Wake on LAN (WON) og Magic Packet som gjør at man kan fjernoppstarte NettPC-en fra serveren for å utføre vedlikehold. Dette støttes blant annet av Computer Associates TNG FrameWork og Microsofts Zero Administration Kit.

NPC-500 er verken utstyrt med diskettstasjon eller CD-ROM-spiller. All administrasjon av programvaren er tenkt å bli utført sentralt av den IT-ansvarlige.

NPC-500 er også utstyrt med maskinvarebasert overvåking av temperatur, vifte, strømforsyning og logging av oppståtte feilsituasjoner. Denne informasjonen formidles gjennom DMI (Desktop Management Interface) som støttes av de fleste overvåkings- og administrasjonsprogrammer.

Geir Bakke, produktsjef for PC ved Cinet, sier til digi.no at NPC-500 kommer i midten av februar, foreløpig uten programvaren fra CA, siden denne ikke er helt ferdig ennå.

Bakke forteller videre at Cinet NPC-500 har flere fordeler i forhold til konkurrentenes tilsvarende produkter.

- Vi har kunnet gjøre egne spesialtilpasninger og vet blant annet at lav støy er noe som er svært etterlengtet. Dette har vi derfor lagt stor vekt på å få til.

Henning Klemp, markedssjef i Computer Associates Norway, forteller til digi.no at CA vil gi bort 1,2 millioner eksemplarer av TNG FrameWork. Blant annet ønsker selskapet å levere rammeverket sammen med alle Cinets PC-er og servere. CA har også tilsvarende avtaler med flere globale PC-leverandører. Programvaren vil være klar om en måned eller to, og utdelingen vil deretter starte umiddelbart etter det.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.