BEDRIFTSTEKNOLOGI

Første norskproduserte NettPC

Cinet lanserte mandag en NettPC for bedrifter som ønsker å bruke mindre tid og penger på vedlikehold av PC-ene tilknyttet bedriftens nettverk. Computer Associates står for overvåkingsprogramvaren.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
27. jan. 1998 - 14:20

NettPC-en, som har fått navnet Cinet NPC-500 (bildet) er ikke så ulik en vanlig PC når det gjelder det tekniske mulighetene.

Den er utstyrt med en valgfri Pentium MMX-prosessor, inntil 256 MB med EDO (Extended Data Out) eller SDRAM (synkron DRAM) minne, 512 kB pipeline burst hurtigbuffer, 1 PCI-kortplass, Ultra DMA/33 harddisk og 2 USB (Universal Serial Bus) porter. NettPC-en har en innebygget 64 bit grafikkenhet basert på S3 Virge SX-prosessoren og er utstyrt med 2 MB EDO minne. Det er også inkludert et 16 bit integrert Yamaha OPL3-SA2 lydenhet som er Sound Blaster-kompatibel

Egenskaper som ikke er så vanlige for ordinære PC-er er blant annet størrelsen. Kabinettet er 24 cm bred, 32,8 cm dyp og 8,8 cm høy, altså litt større enn et A4-ark. Kabinettet kan også settes på høykant.

Mer spesielt er selvsagt det integrerte 10/100TX ethernetkortet med støtte for markedsstandarder som Wake on LAN (WON) og Magic Packet som gjør at man kan fjernoppstarte NettPC-en fra serveren for å utføre vedlikehold. Dette støttes blant annet av Computer Associates TNG FrameWork og Microsofts Zero Administration Kit.

NPC-500 er verken utstyrt med diskettstasjon eller CD-ROM-spiller. All administrasjon av programvaren er tenkt å bli utført sentralt av den IT-ansvarlige.

NPC-500 er også utstyrt med maskinvarebasert overvåking av temperatur, vifte, strømforsyning og logging av oppståtte feilsituasjoner. Denne informasjonen formidles gjennom DMI (Desktop Management Interface) som støttes av de fleste overvåkings- og administrasjonsprogrammer.

Geir Bakke, produktsjef for PC ved Cinet, sier til digi.no at NPC-500 kommer i midten av februar, foreløpig uten programvaren fra CA, siden denne ikke er helt ferdig ennå.

Bakke forteller videre at Cinet NPC-500 har flere fordeler i forhold til konkurrentenes tilsvarende produkter.

- Vi har kunnet gjøre egne spesialtilpasninger og vet blant annet at lav støy er noe som er svært etterlengtet. Dette har vi derfor lagt stor vekt på å få til.

Henning Klemp, markedssjef i Computer Associates Norway, forteller til digi.no at CA vil gi bort 1,2 millioner eksemplarer av TNG FrameWork. Blant annet ønsker selskapet å levere rammeverket sammen med alle Cinets PC-er og servere. CA har også tilsvarende avtaler med flere globale PC-leverandører. Programvaren vil være klar om en måned eller to, og utdelingen vil deretter starte umiddelbart etter det.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.