BEDRIFTSTEKNOLOGI

Første skjermer med ny TCO-merking

De tre første skjermene som er blitt sertifisert i henhold til TCOs nye merkeordning, er klare.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
7. sep. 2006 - 09:21

Omtrent halvparten av dataskjermene som produseres i dag, er sertifisert i henhold til arbeidsmiljømerkene TCO’99 og TCO’03 Displays. Sertifiseringen gjøres av selskapet TCO Development, som eies av svenske Tjänstemännens Centralorganisation (TCO).

I forrige uke annonserte TCO Development premieren for en ny merkeordning for skjermer, TCO’06 Media Displays, som også gjelder for multifunksjonsskjermer og TV-apparater. Samtidig ble det kunngjort at skjermene Samsung 215TW, Eizo Flex Scan S2110W og BenQ FP241W er det første som er blitt sertifisert etter den nye ordningen.

TCO’06 Media Displays er en oppfølging til TCO Developments opprinnelige bildeskjermmerking og møter den økende bruken av bevegelige bilder på arbeidet og i hjemmet. Selskapet skriver i en pressemelding av bevegelige bilder blir stadig vanligere innen mange forskjellige bransjer. Bevegelig grafikk, utdanningsvideoer og videokonferanser på kontoret, filmer i butikker, 3D-animasjon innen industrien og digital røntgen innen helsevesenet er eksempler på dette.

TCO’06 Media Displays skal være den første merkeordningen som også inkluderer TV-apparater.

- Utviklingen stiller nye krav til de produkter vi benytter på arbeidsplassen. Derfor kjente vi et behov for å komme med en spesiell merkeordning som inkluderer bevegelige bilder. Det har vært en sterk etterspørsel etter en merkeordning både hos brukerne og ikke minst hos produsentene. Det er ekstra morsomt at vi har hele tre produsenter som allerede nå har fått produkter godkjent, sier Jan Rudling, administrerende direktør for TCO Development, i en pressemelding.

Sertifiseringen omfatter kriterier innen ergonomi, energi, emisjon og økologi. Blant annet vurderes bildekvalitet, fargegjengivelse, strømforbruk i standby-modus, elektriske og magnetiske feltstyrker, samt hvor godt skjermen er forberedt på gjenvinning.

Mer informasjon om TCO’06 Media Displays finnes på denne siden.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.