Forsvarsdata funnet på marked i Ghana

Harddisk fra våpenprodusent på avveie.

25. juni 2009 - 14:32

De fleste selskaper har rutiner for å slette sensitive data før de sender PC-ene sine til destruksjon eller videresalg i lavkostland.

Men hos våpenfabrikanten Northrop Gumman er det tydeligvis rom for forbedringer.

Journalister fra den ikke-kommersielle, amerikanske TV-kanelen PBS (Public Broadcasting System) fant en harddisk på et marked i det afrikanske landet Ghana. På harddisken lå det sensitive dokumenter som ironisk nok blant annet omhandlet hvordan man kan sikre seg mot at bedriftens data kommer på gale hender.

Northrop Gumman er en av de største leverandørene av våpen til det amerikanske forsvaret, og svært mye av bedriftens interninformasjon regnes som klassifisert i henhold til amerikansk lov.

Ledelsen i selskapet vil ikke opplyse hvordan harddisken hadde havnet på det ghanesiske markedet. Men det er på det rene at maskinen disken satt i opprinnelig ble levert til en tredjepartsleverandør som skulle selge den videre.

Innholdet på disken ble åpenbart ikke sjekket godt nok fra Northrop Gummans side.

Sikkerhetseksperten Scott Moulton sier til ITworld.com at de som graver opp data fra kasserte harddisken tilhører det absolutte bunnsjiktet i hackerverdenen.

Slikt gir bare i sjeldne tilfeller gevinst, både i økonomisk og etterretningsmessig forstand. Dette på tross av at det er lett å gjenvinne slike data, også etter at harddisken er slettet profesjonelt.

Den eneste måte å sikre innholdet på er å ødelegge harddisken fysisk, hevder Moulton.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.