BEDRIFTSTEKNOLOGI

Fortsatt fall i minneprisene

Prisene på minne fortsetter å falle, grunnet fallende dollarkurs og høyt internasjonalt produksjonsvolum. En 16 MB SIMM-modul koster nå i underkant av 350 kroner ut fra forhandlere.

Eirik Flaa
29. okt. 1997 - 18:09

Tilgjengeligheten på minne er fortsatt bra og prisene fortsetter å falle, til tross for usikkerheten som har rådet rundt nye miljøavgifter blant amerikanske produsenter. Heller ikke det faktum at store deler av standardminne-produksjonen foregår i sørøst-Asia, et område som de siste dagene har vært preget av stor finansiell uro, har påvirket prisbildet. En 16 MB 72 pins minnemodul koster nå i underkant av 350 kroner fra forhandler.

- Prisnedgangen skyldes en kombinasjon av fall i dollarkursene og høyt produksjonsvolum, sier minneansvarlig i Electronic Equipment Trading Norge (EET), Bengt Boquist, til digi.no. Han forteller prisene i Norge dessuten er lavere enn i Europa for øvrig

- Det er mulig at dette skyldes sprikende tollsatser, uten at jeg skal være for skråsikker. Prisene er i hvert fall langt høyere i andre europeiske land, sier Boquist og sier at han tror prisene vil fortsette å falle.

- Ingen ting tyder på at prisnedgangen vil stanse, men dette gjelder i første rekke standard 72 pins brikker. På spesialminne fra Kingston er situasjonen noe mer stabil, sier Boquist. Han forklarer dessuten at tendensen er at flere og flere av PC-produsentene har gått over til 168 pins brikker, som ligger an til å bli den nye standarden for minnebrikker.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.