Fortsatt knapphet på LCD-skjermer

Analytikere spår prisøkning og knapphet på LCD-skjermer et stykke ut i 2004.

Analytikere spår prisøkning og knapphet på LCD-skjermer et stykke ut i 2004.

Prisene på LCD-skjermer til PC-er, både bærbare og stasjonære, falt raskt i første halvår 2003. Det utløste økt etterspørsel. Samtidig kom et generasjonsskifte innen måten skjermene produseres på. Følgen var knapphet på skjermer, og påfølgende prisøkning.

Analyseselskapet DisplaySearch som følger prisene på LCD-skjermer, har regnet ut at gjennomsnittsprisen på nøkkelkomponenten LCD-paneler større enn ti tommer, økte fra 219 dollar til 271 dollar fra annet kvartal til fjerde kvartal. Selskapet antar at økningen vil fortsette til 291 dollar i første kvartal 2004.

Noe av knappheten på LCD-skjermer for PC-er skyldes at bedre marginer har penslet særlig sørkoreanske produsenter over på LCD-skjermer for tv-er, og at taiwanske produsenter må følge med både for å øke fortjenesten og for at ikke sørkoreanerne skal stikke av med hele dette markedet.

En følge av prisøkningen på LCD-skjermer er at PC-leverandører ikke øker den standard minneutrustningen på PC-er slik minneleverandørene hadde ventet. Det har utløst et prisfall på minnebrikker, fra 4,78 dollar i august 2003 til 3,70 dollar i fjerde kvartal, ifølge en DRAM-analytiker sitert av ZDNet.

Til toppen