Fortsatt kraftig IT-fall

IT-aksjene fortsetter å falle. Torsdag falt IT-indeksen hele 2,9 prosent selv om både NetCom og Merkantildata hentet seg inn etter større fall tidlig på dagen. Nasdaq-indeksen åpnet med et fall på hele 3,5 prosent den første halvannen timen.

IT-aksjene fortsetter å falle. Torsdag falt IT-indeksen hele 2,9 prosent selv om både NetCom og Merkantildata hentet seg inn etter større fall tidlig på dagen. Nasdaq-indeksen åpnet med et fall på hele 3,5 prosent den første halvannen timen.

I et pessimistisk europeisk aksjemarked klarte Oslo Børs seg relativt bra torsdag, med unntak av IT-aksjene.

Denne gangen klarte Merkantildata og NetCom seg relativt bra gjennom dagen, etter større fall på formiddagen. Begge aksjene sluttet svakt ned.

NetCom oppvartet det som kunne krype og gå av eiere, investorer, långivere, rådgivere, styremedlemmer, myndigheter og forretningsforbindelser onsdag kveld. Lobbyvirksomheten - som for anledningen ble tatt fra scenen i form av taler - var påtakelig og meget direkte. Det indikerer at NetCom er mer enn meget bekymret for at Post- og Teletilsynets beslutning om å åpne mobilnettene skal støttes av politisk ledelse i Samferdselsdepartementet.

Sterkest var kanskje uttalelsen fra eks-direktør Gert W. Munthe om at beslutningen i PT "ikke er en rettsstat verdig".

Forøvrig ble Orklas rolle i unnfangelsen og oppdragelsen av NetCom behørig rost fra talerstolen av den samme Munthe. Det var fortjent, og riktig.

Gert Munthe solgte forøvrig majoriteten av sine aksjer i NetCom for i overkant av to måneder siden.

Begrunnelsen Munthe gir, var at han i stedet ville øke sin investering i Alpharma, som han nå leder.

Vi har forøvrig samlet den siste tidens gløtt inn i tredje kvartals utvikling i en egen artikkel som du finner i høyre marg.

Som sagt var det torsdag andre aksjer som trakk IT-indeksen ned.

Tandberg, Tandberg Television og ASK falt nok en gang i samlet flokk med mellom 3,2 og 4,4 prosent, uten at det har fremkommet spesielle nyheter knyttet til selskapene, deres konkurrenter eller markedssituasjonen.

Torsdagens IT-taper ble igjen ContextVision. Aksjekursen er nå straks nede på samme nivå som ved børsintroduksjonen våren 1997. Selskapets prestasjoner har på langt nær vært gode nok til å tilfredsstille de forventningene som ble bygget opp av Alfred Berg etter børsintroduksjonen

En nærmest ensom opptur på et par prosent fikk EverCom Network i løpet av torsdag, etter at selskapet kunne fortelle om god vekst i antall omsatte enheter, og sannsynligvis også greie marginer til kvartalet å være.

Til toppen