Fortsatt nye brikker fra Cyrix

I forhold til Intel og AMD kan det virke som utviklingen av nye prosessorer hos Cyrix nærmest er stoppet opp. Sannheten er nok at selskapet har arbeidet i det stille.

I forhold til Intel og AMD kan det virke som utviklingen av nye prosessorer hos Cyrix nærmest er stoppet opp. Sannheten er nok at selskapet har arbeidet i det stille.

Cyrix har stadig planer om å lansere nye prosessorer. En tidsplan som The Register presenterer, viser at selskapet allerede denne sommeren vil lansere en prosessor basert på Cayenne-kjernen. Prosessoren har i dag kodenavnet Gobi. Sommeren år 2000 skal Cyrix komme med nok en generasjon prosessorer. Disse prosessorene, som har kodenavnet Mojave, vil være baserte på selskapets Jalapeno-kjerne.

Før den tid vil Cyrix komme med raskere utgaver av MII-serien.

MII-400, en prosessor med klokkehastighet på 295 MHz og busshastighet på 95 MHz, vil lanseres dette kvartalet. Prosessoren er laget med 0,25 mikron prosessteknologi.

Neste kvartal, det vil si kvartal tre i 1999, vil selskapet begynne å levere prosessorer laget med 0,18 mikron prosessteknologi. I tillegg til MII-400 basert å denne teknologien, vil selskapet lansere MII-433 med klokke- og busshastighet på henholdsvis 300 og 100 MHz, samt MII-466 med klokke- og busshastighet på henholdsvis 333 og 95 MHz.

Navnene på prosessoren betegner fortsatt ikke prosessorens klokkehastighet, men er et måltall for ytelsen. Ifølge Cyrix skal en for eksempel MII-433 ha en ytelse som tilsvarer Intels Celeron-prosessor med 433 MHz klokkehastighet.

Cyrix konsentrerer seg fortsatt om bruk av Socket 7-grensesnittet for sine prosessorer, men uttaler ifølge The Register at det verken er tekniske eller legale hindringer i veien for at selskapet skal gå over til løsninger basert på Intels Slot 1 eller Socket 370.

Til toppen