Fortsatt prisfall på minne

Prisene på vanlig SDRAM fortsetter å falle. Nå er også prisene på de raskere DDR-minnebrikkene på vei ned.

Prisene på vanlig SDRAM fortsetter å falle. Nå er også prisene på de raskere DDR-minnebrikkene på vei ned.

Gjennomsnittsprisen på vanlige 128 megabits PC133 DRAM-brikker (16Mx8) sank med mellom 2,50 og 4,89 prosent fra 30-dagersperioden som endte 8. november til 30-dagersperioden som endte 15. november. Dette skriver Nikkei Electronics Asia, med ICIS-LOR som kilde.

Spotprisen på de 128 MB minnemodulene som bruker PC133-brikkene, har i den samme perioden falt med mellom 0,36 og 1,61 prosent. Prisfallet er størst i Asia og minst i Nord-Amerika.

Også prisen på DDR-minne (Double Data Rate) i store kvanta ser ut til å ha startet å falle, etter å ha vært relativt stabil de siste to månedene. For selv om gjennomsnittsprisen for 30-dagersperioden som endte 15. november er høyere enn gjennomsnittsprisen i 30-dagersperioden som endte en uke tidligere, har prisen fra dag til dag sunket etter 11. november.

Årsaken til prisfallet er som vanlig overproduksjon.

Hvis ting utvikler seg som normalt, vil etterspørselen ifølge Nikkei Electronics Asia holde seg lav fram til februar neste år. Skal prisen begynne å stige før den tid, må etterspørselen etter nye PC-er øke kraftig de nærmeste månedene.

Til toppen