Fortsatt underskudd i AxxessIT

Børsnykommer og AxxessIT-sjef Erik Nanseth opplever kraftig vekst, men går fortsatt med underskudd.

Børsnykommer og AxxessIT-sjef Erik Nanseth opplever kraftig vekst, men går fortsatt med underskudd.

Bredbåndsteknologiselskapet AxxessIT, som ble notert på Oslo Børs i juni, fikk i andre kvartal driftsinntekter 41 millioner kroner mot 22,5 millioner kroner i samme periode i fjor.

Det tar imidlertid fortsatt tid før selskapet klarer å gå med overskudd. Resultat før skatt i andre kvartal endte med et underskudd på 14,1 millioner kroner mot et underskudd på 16 millioner kroner i samme periode i fjor.

For første halvår endte driftsinntektene på 76 millioner kroner mot 48,3 millioner kroner i tilsvarende periode i 2003. Det er en vekst på 57 prosent.

Salg av selskapets produkter endte i andre kvartal på på 28 millioner kroner mot 10 millioner kroner samme periode i fjor. Det er en vekst på 171 prosent fra i fjor, og en vekst på 24 prosent fra første kvartal.

Det er særlig en offensiv mot Øst-Europa og Russland som gir økt vekst. Russland er et stort marked med stort potensiale, opplyser selskapet.

AxxessITs OEM-partner Ericsson har inngått en rammeavtale med KPN omkring leveranse av selskapets produkter. Det betyr at AxxessIT selger produkter gjennom Ericsson. Selskapet melder også at distribusjonsavtalen med ABB har blitt utvidet til en OEM-avtale.

Selskapet hadde per andre kvartal 168 ansatte mot 177 ansatte samme periode i fjor.

Til toppen