JUSS OG SAMFUNN

Fotball 247.com tom for luft og penger

Nettselskapet Sports-mail, som blant annet står bak tjenesten Fotball247.com, er konkurs. Mange idrettsprofiler, inkludert "Mini" Jakobsen, har sammen med Bjørn Rune Gjelsten satset mye penger på selskapet som nå er tapt.

Helge Lunde
26. jan. 2001 - 14:16

Nettselskapet Sports-mail, som står bak blant annet de to nettstedene Fotball247.com og Trav 247.com er, ifølge pressemelding fra selskapet, meldt konkurs. Selskapet skal ha tapt 25 millioner kroner på driften bare i fjor.

Mange profilerte idrettsfolk har vært involvert i tjenestene som Sports-mail står bak. Jahn Ivar Jakobsen, Dennis Schiller, Kåre Ingebrigtsen, Kenny Daglish, Staale Stensaas, Vidar Riseth, Robbie Earle og Paul Walsh er alle navn som er knyttet til selskapet. Men også industrimagnaten Bjørn Rune Gjelsten har hatt dette som sitt prestisjeprosjekt på Internett. Med selskapets konkurs er alle deres penger tapt.

Foruten de norske tjenestene som var utgangspunktet for selskapet har man også hatt utenlandske sider bygget på det samme konseptet. Et konsept der man har produsert og distribuert sportsnyheter, samt laget egne hjemmesider for kjente idrettsfolk.

Gjennom de siste dagene frem til forrige uke skal man ha arbeidet med å finne frem til en finansiering, men altså ikke lyktes. I oktober ifjor forsøkte selskapet også å få fullført en offentlig emisjon med ni millioner aksjer til fire kroner stykket, totalt 36 millioner kroner. Selskapet har også vært i kontakt med flere mediehus i både Norge og Sverige for å få til en løsning.

Selskapet hadde 40 ansatte i de ulike tjenestene, opplyser gründer Roy Nordanger til digitoday.no

Ifølge pressemeldingen skal et nytt driftselskap være stablet på beina for å videreføre tjenestene Fotball247, Fotboll247.com og Trav247.com. Klokken 16 fredag ettermiddag skal tjenestene være på lufta, overført til en ny server.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.