KARRIERE

Fra Microsoft til SAP

Henrik Petersen er ny sjef for mobilitet.

Henrik Petersen er ny sjef for mobilitet i SAP Norden.
Henrik Petersen er ny sjef for mobilitet i SAP Norden. Bilde: SAP
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
3. des. 2014 - 12:11

Danske Henrik Petersen er tilsatt som sjef for mobilitet i SAP Norden. Han har 15 års erfaring med mobil teknologi og kommer fra stillingen som nordisk direktør for mobilitet i Microsoft.

SAS og Sybase

På merittlisten finner vi jobber som salgsdirektør for SAS Institute og danmarkssjef for Sybase, før SAP kjøpte selskapet i 2010.

I en pressemelding beskrives den nye mobilitetssjefen som en kar med dyp analytisk erfaring og database-kompetanse, i tillegg til erfaring innen mobile strategier.

Les også: Fra SAP til Evry

Vanskelig mobilitet

Hans mener at nordiske teknologiselskaper har god mulighet til å finne fotfeste den sterkt voksende globale nettverksøkonomien.

Hans strategi er å øke mobil bruk av kjernedata i en bedrift ved hjelp av enklere verktøy.

– Få selskaper bruker mobil analyse og innsikt. En av grunnene er at de sliter med å holde forretningsdataene oppdaterte og konsistente, slik at de blir vanskelige å administrere. Derfor er mobiltilgang til kjernedata fortsatt begrenset, sier Petersen.

Bør satse på HTML5

Det fins rundt syv milliarder mobile enheter i verden, med et utall varianter. For eksempel finnes det mer enn 11.000 varianter av Android-enheter.

Petersen mener økende enhets-fragmentering og tingenes internett gjør situasjonen enda mer komplisert.

– Virksomheter må unngå å sentrere utviklingen rundt enhetene og heller bygge HTML5-baserte app-er som fungerer på alle enheter. Dette vil gi en bedre brukeropplevelse enn slike applikasjoner tidligere har klart å levere, mener han.

Det vil si kraftigere applikasjoner basert på skytjenester og som er enklere å bruke på tvers av enheter.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.