KARRIERE

Fra nedlegging til masserekruttering på ni måneder

"We bring good things to life", sier General Electric. I juni berget de Cognos-folket i Oslo fra nedlegging. I dag vasser avdelingen i 320 jobbsøknader.

5. mars 2002 - 13:53

(OBS: Det er kommet et tillegg til denne artikkelen etter publisering. Se nederst.)

Cognos, global leverandør av rammeverk for beslutningsstøttesystemer - også kjent som "business intelligence" - la ned sin beskjedne avdeling i Norge 30. mai i fjor. Nedturen varte ikke lenge, forteller tidligere daglig leder Lars-Roar Masdal.- Noen dager seinere ble avdelingen tatt over av GE Capital IT Solutions AS, forteller Masdal til digi.no.


- Vi fikk også med oss en forhandler av Cognos-løsninger. Er nå åtte personer som bare driver med beslutningsstøtte i vid forstand - salg, konsulent og rådgivning.

Masdal er i dag markedssjef i GECITS.

- Vi fordeler ekspertise på tre felter. I Norge er vi åtte innen beslutningsstøtte, seks innen applikasjonsintegrering på bedriftsnivå, og ti innen infrastruktur. Med Danmark og Sverige er vi totalt seksti medarbeidere.

Det er ikke nok.

- Vi skal øke til 160 i Norden. I Norge har vi umiddelbart behov for tjue nye folk. Da vi averterte, fikk vi 320 søkere. Vi vurderer også vekst gjennom oppkjøp.

Innen beslutningsstøtte satser GECITS primært på Cognos, utfylt av Informatica.

- Det er vi som fronter Cognos i Norge. SU Soft er en representasjon. IFS og Intentia har avtaler som lar dem bunte Cognos med egne verktøy.

Cognos er verdens største uavhengige leverandør av beslutningsstøtte, med aner tilbake til 1969. Den største konkurrenten i Norge er Component Software.

- I markedet vårt fordeler kundene seg på to leire. Noen satser helt og holdent på store suiter som SAP og Oracle. Andre går inn for en komponentbasert løsning med datavarehus som nav. Cognos passer for begge modellene. Vi har kubeløsning for varehuset, og adaptere til nær sagt alt som finnes av omfattende helhetlige forretningssystemer.

Cognos har nylig oppgradert sitt hovedprodukt til Series 7. Et interessant trekk er at beslutningstakeren også kan få utført sine beslutninger gjennom systemet, ikke bare til å hente informasjon om hva som skjer i bedriften. Man kan for eksempel pålegge endringer i bonuser, selv om medarbeiderne bonusene gjelder er registrert i en ulike lønns- og økonomisystemer.

En annen nyhet er NoticeCast, et system som pusher informasjon til dem det gjelder - når det gjelder.

TILLEGG ETTER PUBLISERING:
Sjefkonsulent Pål Stenersen i SU Soft ASA mener det ikke er slik at GECITS fronter Cognos i Norge, men at GECITS og SU Soft er to likeverdige leverandører. Han peker på at SU Soft har arbeidet med Cognos i over fem år, mens de GECITS-ansatte har maksimalt tre års erfaring med produktet. Han viser til kunder som Posten BA, Bergesen dy, Frontline, Kinnarps, Brødrene Dahl, Grieg Gruppen m.fl.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.