BEDRIFTSTEKNOLOGI

Fraråder bedrifter å bruke 2,4 GHz WLAN

Frekvensbåndet er allerede overfylt.

Cisco og Apple har kommet med råd om hvordan bedrifter bør designe trådløse nettverk. Bruk av 2,4 GHz-båndet er ikke anbefalt.
Cisco og Apple har kommet med råd om hvordan bedrifter bør designe trådløse nettverk. Bruk av 2,4 GHz-båndet er ikke anbefalt. Bilde: Colourbox
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
5. feb. 2016 - 10:50

De fleste moderne enheter med WLAN-/Wi-Fi-støtte har støtte for begge de to mest brukte frekvensbåndene – 2,4 GHz og 5 GHz. Men det er ikke likegyldig hvilket frekvensbånd man benytter, skal man tro en ny anbefaling som Cisco har utgitt i samarbeid med Apple.

I anbefalingen, som også omtales av The Next Web, går det klart fram at bedrifter rett og slett bør skru av støtten for 2,4 GHz-båndet i bedriftenes interne, trådløse nettverk.

Ikke så overfylt

– Cisco og Apple anbefaler sterkt et rent 5 GHz trådløst nett (802.11a/n/ac) for Apple-enheter, heter det i rapporten. Men det er liten grunn til å tro at den samme anbefalingen ikke også gjelder andre enheter enn Apples.

Begrunnelsen for denne anbefalingen er at 5 GHz-båndet generelt er langt mindre brukt enn 2,4 GHz-båndet. I tillegg er det flere kanaler å velge mellom i 5 GHz-båndet enn i 2,4 GHz-båndet.

– 5 GHz-kanalene er fri for andre enheter som opererer på 2,4 GHz-frekvensen, slik som Bluetooth-interferens, videokomeraer og mikrobølgeovner. Med flere tilgjengelige kanaler, sammenlignet med 2,4 GHz, er kanalutnyttelsen til 5 GHz-båndet generelt lavere på grunn av redusert samkanal-interferens og kanaloverlapp, skriver Cisco.

Kanaler

Dersom det er flere trådløse nett eller aksesspunkter tilgjengelige innen et område, og disse opererer på samme kanal, vil de forstyrre hverandre. Dette fører til redusert kapasitet og pålitelighet. Mange enheter med WLAN-støtte kan vise en oversikt over hvilke kanaler som brukes av ulike, trådløse nett

Hensikten med rapporten fra Cisco og Apple er nettopp å gi bedrifter råd om hvor de best kan designe, rulle ut og administrere trådløse datanettverk, slik at mottaket blir best mulig og pakketap og retransmisjoner kan holdes på et minimum.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.