FORBRUKERTEKNOLOGI

Freedb.org legger ned

Slutt for CD-ripperens favorittressurs.

A generic picture of a compact discs, CD.  REUTERS/Catherine Benson
A generic picture of a compact discs, CD. REUTERS/Catherine Benson Illustrasjonsfoto: Catherine Benson, Reuters
28. jan. 2020 - 18:00

Ripping av musikk fra CD-plater er neppe særlig utbredt i 2020, men de som fortsatt holder på vil straks miste en kjærkommen ressurs.

Nettstedet freedb.org og dets tilhørende tjenester blir avviklet den 31. mars. Om litt over to måneder er det med andre ord slutt etter 19 års drift.

CD-databasen består av metadata som artist, navn på låter og album og andre opplysninger, og alt innholdet som programvaren er fritt tilgjengelig under en GPL-lisens.

Det finnes en rekke klientprogrammer for musikkripping, samt medieavspillere og taggeprogramvare som er integrert med freedb.org, og som nå risikerer å miste funksjonalitet med mindre de blir tilpasset alternativer, som eksempelvis MusicBrainz.

Hvorvidt noen tar over prosjektet eller forsøker å starte en klone, som kan ta over funksjonaliteten, virker uklart. Nettopp det blir diskutert i ulike fora, opplyser en leser til digi.no, blant annet med henvisning til tråder hos Reddit og Hacker News.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.