BEDRIFTSTEKNOLOGI

Fri kryptering i Representantenes hus

Handelskomiteen i Representantenes hus taler senatkollegene imot, og støtter et lovforslag som fjerner eksportbegrensningene på krypterende programvare.

Eirik Rossen
25. juni 1997 - 15:15

Lovforslaget som "Subcommittee on International Economic Policy and Trade" i Representantenes hus etter all sannsynlighet ville gå inn for i går, slår fast at amerikanske selskaper må stå fritt til å eksportere krypterende programvare når tilsvarende produkter er fritt tilgjengelig fra utenlandske produsenter. Det avviser også regjeringens forslag om en ordning der offentlige myndigheter skal kunne gå til en domstol for å få lov til å bruke "reservenøkler" for å lese krypterte meldinger ved mistanke om ulovlig virksomhet.

Forslaget fremmes av komiteens formann, den republikanske representanten Ileana Ros-Lehtinen fra Florida. I Senatet var det en gruppe fra begge partier som sørget for at handelskomiteen der falt ned på motsatt syn og støttet regjeringen.

Ros-Lehtinen har allerede sikret seg støtte fra 125 med-representanter. Forslaget støttes ellers av både IT-bransjen og forkjempere for personvern og demokrati. Men handelskomiteen hører inn under Komiteen for internasjonale forbindelser, der formannen, republikaneren Benjamin Gilman, skal være heller lunkent innstilt til å myke opp eksportkontrollen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.