RESULTATERFINANS

Frisk vekst for Atea

Tar markedsandeler og sikter mot 30 milliarder kroner i omsetning.

Atea, hvor Steinar Sønsteby leder den norske avdelingen, kunne vise til sterk vekst i fjerde kvartal. Men selskapet innfridde ikke analytikernes forventinger.
Atea, hvor Steinar Sønsteby leder den norske avdelingen, kunne vise til sterk vekst i fjerde kvartal. Men selskapet innfridde ikke analytikernes forventinger. Bilde: Sigvald Sveinbjørnsson
2. feb. 2012 - 08:58

Torsdag morgen kunne Nordens største leverandør av IT-infrastruktur fremlegge tall for fjerde kvartal 2011. Forventingene var imidlertid høye ettersom selskapet har levert meget sterk vekst de siste kvartalene.

I kvartalsrapporten (som du kan laste ned her) fremgår det at driftsinntektene steg med 9,4 prosent til 6,5 milliarder kroner.

Driftsresultatet før skatt, av- og nedskrivninger (ebitda) endte på 374,9 millioner norske kroner. Dette er en vekst på 24,8 prosent fra samme periode året før. Resultat før skatt for videreført virksomheter endte i kvartalet på 298,9 millioner kroner, fra 237,7 millioner kroner samme periode i fjor.

Analytikerne som følger det børsnoterte selskapet forventet imidlertid et bedre resultat. Konsensus for omsetning var på 6,7 milliarder kroner, mens det var forventet et ebitda-resultat på 384 millioner kroner.

For året som helhet omsatte selskapet for 20,2 milliarder kroner, mot 17.1 milliarder kroner i 2010. Igjen på bunnlinjen ble det notert 612,6 millioner kroner i 2011, mot 449,2 millioner kroner i 2010.

Claus Hougesen er toppsjef i Atea, som har vist kraftig vekst de siste kvartalene.
Claus Hougesen er toppsjef i Atea, som har vist kraftig vekst de siste kvartalene.

I rapporten skriver selskapet at de har et mål om å omsette for 30 milliarder kroner i 2015, samt få et årsresultat på EBITDA-nivå på 1,8 milliarder kroner i samme tidsrom. I år skal selskapet igangsette tiltak for å nå dette målet, blant annet øke tjenesteinntektene, særlig avtalefestede tjenesteinntekter, samt ha et dedikert salgsfokus på mellommarkedet og internasjonale kundegrupper.

I Norge steg driftsinntektene med hele 40,7 prosent til 2,04 milliarder kroner i fjerde kvartal. Utenom oppkjøp steg inntektene med 15,7 prosent i kvartalet, målt opp mot samme periode året før. I rapporten fremkommer det at den norske avdelingen hadde en sterk desember som følge av økt aktivitet i offentlig sektor.

Den norske avdelingen, som ledes av Steinar Sønsteby, kunne også skilte med en langt kraftigere vekst enn det markedet ellers har vist. Den organiske veksten i Norge var for 2011 på 8,3 prosent mens analysebyrået IDC regner med at markedet vokste med fire prosent.

– Jeg er svært fornøyd med den sterke veksten i resultater og særlig den solide

kontantstrømmen, som innebærer at Atea har positiv netto kontantbeholdning ved slutten av 2011, sier konsernsjef Claus Hougesen i Atea i en kommentar.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.