KARRIERE

Friskmelder Sykehuspartner

Stemningen blant ansatte er nå god, ifølge nyutnevnt direktør.

Ole Johan Kvan (46) er denne uken utpekt til ny direktør for Sykehuspartner.
Ole Johan Kvan (46) er denne uken utpekt til ny direktør for Sykehuspartner.
28. sep. 2012 - 13:49

Sykehuspartner som er Nordens største leverandør av IT-tjenester til sykehus har vært gjennom en del tøffe tak, med innsparinger i hundre millioners klassen, nedbemanninger og knallhard omstilling.

På det verste for et par år siden fryktet enkelte ansatte at kutt og sentralisering av virksomheten kunne gå utover liv og helse.

Ledelsen i det statseide selskapet som er underlagt Helse Sør-Øst ser i dag langt lysere på situasjonen.

- Jeg opplever at situasjonen er veldig annerledes enn tidligere. Mitt inntrykk er at det er en god stemning blant de ansatte, sier Ole Johan Kvan til digi.no.

Ole Johan Kvan (46) er denne uken utpekt til ny direktør for Sykehuspartner.
Ole Johan Kvan (46) er denne uken utpekt til ny direktør for Sykehuspartner.

Kvan ble torsdag utnevnt til ny direktør i Sykehuspartner, en stilling han har vært konstituert i siden januar da forgjengeren sluttet brått.

Selskapet har i dag rundt 900 ansatte som betjener over 70.000 brukere ute på sykehusene. Som en del av Helse Sør-Øst får de bryne seg på store prosjekter med innføring av felles plattform der sykehusene i dag sitter på ulike løsninger. Opprettelsen av et nytt Østfold-sykehus utenfor Sarpsborg vil også skape merarbeid.

- I sum gjør alt dette at vi har veldig mye å gjøre. Vi trenger alle de ansatte vi har og rekrutterer også for å dekke opp for alle oppgavene.

Planen for året var derfor å ansette 120 nye IT-medarbeidere og prosjektledere. Rundt 80 av disse er på plass allerede, ifølge Kvan.

Han kommer opprinnelig fra den andre siden av bordet. Som viseadministrerende direktør med ansvar for IKT og HR-tjenester ved Sykehuset Asker og Bærum og Vestre Viken helseforetak har han opplevd Sykehuspartner også som bruker av tjenestene de levererer.

- Jeg har vært opptatt av at Sykehuspartner strekker seg lenger, sier han.

- Hvilke grep har du tatt fra du ble konstituert i januar til du nå overtar som ny direktør i virksomheten?

- For det første har jeg brukt en del energi på å bygge opp en god relasjon til ansatte og tillitsvalgte internt i organisasjonen. Ellers har ikke denne perioden vært preget av noen store omfattende grep.

- Gradvis bedre

Ifølge Kvan har de det siste året fokusert på den daglige driften, kall det gjerne konsolidering og det å bli flinkere i alle ledd sier han.

- Vi har blitt gradvis bedre, og har hatt en veldig god utvikling på leveranser, utvikling og en sikker og stabil drift. Det gjenspeiles i en veldig nedgang i svartid på telefon og en høyere andel telefoner som besvares ved første kontakt, mener Ole Johan Kvan.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.