RESULTATERFINANS

Fujitsu Siemens-sjef trekker seg

Som flere andre, legger Fujitsu Siemens om til en nordisk organisasjon og mister toppsjef Vidar Berg.

2. okt. 2006 - 13:14

Er de nasjonale, nordiske markedene store nok eller skal man organisere virksomheten med et hovedkontor i et land? Dette spørsmålet er en gjenganger i IT-bransjen.

Nylig la SAP om til en nordisk modell med bare en nordisk toppsjef i stedet for administrerende direktører i hvert land. Denne gangen er det Fujitsu Siemens Computers som legger om.

Selskapet er tredje eller fjerde størst på servere og PC-er i Norge, bak HP og Dell.

Selskapet offentliggjorde i dag at man slår sammen bedriftens virksomheter i Norge, Sverige, Danmark og Finland slås sammen til en nordisk enhet med tre forretningsområder.

Forretningsområdet «Volume» får ansvaret for salg av PC, server og mobiler til det profesjonelle markedet og vil ha kontakten med distributører og forhandlere. Ansvaret for salg av forbrukerprodukter legges inn under forretningsområdet «Consumer». Salg av servere, infrastruktur for lagring og konsulenttjenester til store foretak kommer under forretningsområdet «Value».

Landssjefer og ledelse på de lokale markedene vil få nye roller ved opprettelsen av Fujitsu Siemens Computers Nordic.

I forbindelse med omorganiseringen har administrerende direktør i Fujitsu Siemens Computers Norge, Vidar Berg, valgt å takke nei til en av de nordiske rollene. Vidar Berg har etter 12 år i Fujitsu Siemens Computers besluttet å forlate selskapet for å søke nye utfordringer eksternt.

– I dag er faktisk min siste dag i Fujitsu Siemens, sier Berg til digi.no. – Jeg har hatt noenlunde samme jobb i tolv år og tenkte på en mulig forandring. Min svenske kollega gikk svanger med en nordisk tankegang, og det satte i verk en fruktbar ideutveksling som ledet til omorganiseringen vi gjennomfører nå.

Ifølge Berg er det ikke snakk om nedbemanning i Norge, men han utelukker ikke at noen av dem som arbeider for Fujitsu Siemens i Oslo kan få nordiske oppgaver.

– Det nordiske hovedkontoret blir i Stockholm, men slik har det jo i praksis vært i flere år.

Berg karakteriser sin egen avgang som en «styrt avslutning». Han vil ikke ut med hva slags planer han har for seg selv.

– Jeg tar i hvert fall ikke sikte på noen langvarig periode med fri, avslutter han.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.