Full granskning i EUnet

EUnet International har iverksatt full intern granskning i EUnet Norge, etter det som betegnes som "irregulariteter" i forbindelse med avhoppet til Mogul Media.

EUnet International har iverksatt full intern granskning i EUnet Norge, etter det som betegnes som "irregulariteter" i forbindelse med avhoppet til Mogul Media.

Det er Harri Hursti, finnen som ble sendt for å slokke brannene i Eunet Norge, som sier dette til digi.no.

Forhandlingene med "avhopperne" i EUnet Media, som anført av Jørn Lyseggen annonserte en fusjon mellom Eunet Media og Mogul Media, har foreløpig ikke ført frem, ifølge Hursti.

- Nå vurderer vi nøye alle våre mulige reaksjonsformer mot irregularitetene som har skjedd, sier Hursti.

Han avviser ikke at en slik reaksjonsform kan inkludere en rettssak.

Harri Hursti er til daglig administrerende direktør for EUnet Finland. Han ble sendt til Norge - "av aksjonærene", som han uttrykker det, - for å rydde opp etter at administrerende direktør for EUnet i Norge, Gisle Naurstad, fusjonerte bort EUnet Media til eierne av Orkla-eide Mogul Media, og dermed etterlot EUnet uten web-kompetanse.

- Så det har altså skjedd irregulariteter i EUnet Media?

- Det som skjedde var åpenbart ikke i EUnets interesse, og det i seg selv er en irregularitet, svarer Hursti.

Han forteller at Gisle Naurstad nå er suspendert fra stillingen som administrerende direktør - "på ubestemt tid", legger han til.

Kundene skal også nå være ivaretatt ved at kompetanse og ressurser flys inn fra andre land ved behov.

- Kundene har vært veldig forståelsesfulle i en vanskelig situasjon, men nå ivaretar vi deres behov ved å hente inn ressurser fra EUnet i andre land.

Til toppen