Fulltegnet i Telia

Børsintroen for Telia er nesten i havn. Institusjonelle investorer har gjort sitt til at introduksjonen for den svenske telestoltheten allerede er fulltegnet.

Interessen for aksjer i det halvstatlige Telia er ubeklagelig i broderlandet. Statens salg av aksjer i Telia forut for selskapets notering på børs er allerede fulltegnet. Det opplyser Arne Berggren, ansvarlig for Telia-salget i det svenske næringsdepartementet, melder det svenske telegrambyrået TT.
Les mer om Telia-notering:
Telia verdt mellom 210 og 276 milliarder

- Det er gledelig at interessen har vært stor. Mange kvalitetsinstitusjoner har kommet inn med store order. Det er disse ordrene som gjør av vi er fulltegnet i dag, sier Berggren til TT.

Den labre interessen for tele- og teknologiaksjer har med andre ord ikke latt en demper på Telia-salget, slik mange har fryktet. Selv om det er ordrer på alle aksjene er det fremdeles mulighet å være med på salget, - det er omtrent en uke igjen før utsalget er ferdig.

Institusjonelle investorer, som har kastet seg over Telia-aksjene, er definert som investorer som vil ha mer enn 60.000 aksjer i selskapet. Det er for det meste forsikringsselskap, banker, pensjonsfond og investeringsselskaper som er i denne gruppen.

Bjørn Rosengren, Sveriges næringsminister, har lovet hver eneste svenske rett 200 aksjer i Telia. Siden salget er overtegnet, vil dette medføre at alle som har tegnet seg for mer enn 200 aksjer ikke er sikret å få alle aksjene de ønsker.

Prisen på aksjene på mellom 70 og 92 svenske kroner. Sluttprisen blir ikke offentliggjort før Telia blir tatt opp til notering den 12. juni.

Til toppen