BEDRIFTSTEKNOLOGI

Furuseth til kremjobb i VIAG

Administrerende direktør i Telenor Bedrift, Martin Furuseth (43), har med virkning fra 1. mai 1997 takket ja til tilbud om stilling som Managing Director Corporate Development, og medlem av konsernledelsen i VIAG INTERKOM i Tyskland.

Øystein Kvistad
16. apr. 1997 - 11:02

Furuseth vil få et overordnet ansvar for konsernets strategi, organisasjonsutvikling, informasjonssystemer, markedskommunikasjon og internasjonale relasjoner.

Martin Furuseth vil fratre stillingen som administrerende direktør i Telenor Bedrift per 16. april 1997 og ha permisjon fra Telenor-konsernet i perioden han er hos VIAG INTERKOM, opplyses det i en pressemelding fra Telenor Bedrift.

Bjørn Formo, viseadministrerende direktør i Telenor Bedrift, vil fra og med 16. april 1997 fungere som adm. direktør inntil styret i Telenor Bedrift har ansatt ny adm. direktør.

Det tyske industri- og energiselskapet VIAG, BT og Telenor tegnet i februar 1997 en intensjonsavtale som gir Telenor mulighet til å delta i VIAG og BTs felles tele-kommunikasjonsaktiviteter i Tyskland. Samarbeidet vil skje gjennom at Telenor er invitert til å kjøpe 10 prosent av aksjene i selskapet VIAG INTERKOM hvor VIAG og BT eier de øvrige aksjene.

- Stillingen i VIAG TELEKOM er for meg en personlig utfordring som jeg gleder meg stort til. Jeg har flere ganger tidligere i min karriere vurdert muligheten for internasjonal erfaring, og Telenor-engasjementet i VIAG muliggjør nå dette. Samtidig vil permisjonsordningen resultere i at jeg ikke mister kontakten med Telenor-systemet. Jeg er sikker på at styret og ledelsen i Telenor Bedrift vil sikre den videre strategiske utviklingen av selskapet på en meget god måte, sier Martin Furuseth.

- Utnevnelsen av Martin Furuseth til medlem av konsernledelsen i VIAG INTERKOM, viser at Telenors kompetanse er meget attraktiv for store internasjonale teleaktører. Martin Furuseth har gjort en fremragende jobb i Telenor Bedrift og det vil være en stor utfordring for styret å erstatte ham på kort tid, sier Terje Thon, styreformann i Telenor Bedrift.

Martin Furuseth kom til Telenor i 1992, og har hatt hovedansvar for Telenors aktiviteter i det norske bedriftsmarkedet gjennom oppbyggingen av Telenor Bedrift. Furuseth har tidligere hatt stillinger i TBK, Digital og IBM i Norge.

Det tyske industri- og energiselskapet VIAG, BT og Telenor tegnet i februar 1997 en intensjonsavtale som gir Telenor mulighet til å delta i VIAG og BTs felles tele-kommunikasjonsaktiviteter i Tyskland. Samarbeidet vil skje gjennom at Telenor er invitert til å kjøpe 10 prosent av aksjene i selskapet VIAG INTERKOM hvor VIAG og BT eier de øvrige aksjene. VIAG INTERKOM ble i februar tildelt lisens til å bygge ut et mobilnettverk i Tyskland basert på DCS 1800 standarden. Selskapet har også fått tildelt lisens for å bygge ut og tilby fastnett tjenester fra 1. januar 1998. Kombinasjonen av fast og mobil lisens vil gi VIAG INTERKOM mulighet til å bli den første større teleoperatør som

utnytter muligheten til å bygge ut et felles fast- og mobilnett.

Telenor Bedrift er Telenors største forretningsområde og Norges ledende IT-bedrift, med en omsetning i 1996 på 10 milliarder kroner og 5.000 ansatte. Telenor-konsernet hadde i 1996 en omsetning på 22 milliarder kroner og et resultat før skatt på 2,4 milliarder kroner.

VIAG AG er et av Tysklands 10 største selskaper med en årlig omsetning på 160 milliarder kroner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.