«Fusion» er Oracles nye profil

Oracle samler mellomvare i en ny suite, Fusion, for samspill mellom egne og andres forretningspakker.

Oracle samler mellomvare i en ny suite, Fusion, for samspill mellom egne og andres forretningspakker.

Oracle har kunngjort et nytt produkt, Fusion Middleware.

– Det dreier seg ikke om ny teknologi, men om en samling av flere produkter for å kommunisere bedre mot markedet, sier markedsdirektør Harald Løvvik i Oracle Norge. – Vår strategi er å tilby suiter som løser bestemte problemområder. Fusion Middleware tar opp i seg både mellomvareproduktene og samarbeidsproduktene våre, i samsvare med det en kan kalle det «utvidede mellomvarebegrepet».

Suiten Fusion Middleware omfatter blant annet Oracles applikasjonstjener, portal, utviklingsverktøy, beslutningsstøtte, Collaboration Suite, BPEL Process Manager, verktøy for sikkerhet og ID-håndtering, og øvrige infrastrukturprodukter.

– Verken produktnavn eller prising på disse produktene skal endres, sier Løvvik. – Opprettelsen av Fusion-suiten innebærer at fokuset i markedskommunikasjonen dreies fra applikasjonstjeneren til helheten i mellomvaren.

Det innebærer at Oracles vesentlige budskap blir at det er dit man skal henvende seg for å få samspill mellom flere applikasjonsplattformer. Fusion Middleware skal løse dette gjennom webtjenester («web services») og tjenesteorientert arkitektur (SOA eller «service oriented architecture»).

En viktig målgruppe for Fusion Middleware er brukere av PeopleSoft og JD Edwards, to grupper som Oracle fikk et direkte forhold til ved oppkjøpet av PeopleSoft. Fusion Middleware skal gjøre det mulig å bygge forretningsprosessor for flere ulike applikasjoner hentet fra for eksempel både PeopleSoft, JD Edwards og Oracle.

– Fusion Middleware er en forutsetning for det såkalte «Project Fusion» som garanterer PeopleSoft-kundene fortsatt fornyelse og oppgradering. Men mellomvaren er ellers helt fri i forhold til sammenslåingen av de to selskapene, understreker Løvvik.

Oracles sentrale markedssjef Rick Schultz sier til Internetnews.com at Fusion Middleware skal sertifiseres mot applikasjoner fra blant andre PeopleSoft og JD Edwards. Andre sertifiseringer skal gjelde tredjeparts J2EE-applikasjonstjenere, og Oracle-produkter som Portal Server, Identity Management Server og Integration Server. Oracle ser blant annet for seg at Fusion vil la bedrifter knytte E-Business Suite, PeopleSoft og JD Edwards applikasjoner i en enhetlig bedriftsportal.

Ifølge SearchOracle.com er Fusion Middleware også et utspill for å fri til bedrifter som i dag bruker SAPs samspillverktøy NetWeaver.

    Les også:

Til toppen