KARRIERE

Fusjon skaper nordisk IT-utdannelsesgigant

A-Team og Ajourit har fusjonert, og jobber mot å bli den største IT-utdanningsvirksomheten i Norden

Therese Werenskiold
21. sep. 2001 - 11:32

De to etter- og videreutdanningsaktørene A-Team Norge AS og Ajourit har fusjonert. Ambisjonen er å bli Nordens ledende IT-utdanningsvirksomhet.

Hovedaksjonærene bak det nye selskapet er Telenor, Merkantildataog en rekke danske og norske investorer.

A-Team/Ajourit får 400 medarbeidere og en årlig omsetning på rundt 400 millioner kroner.

- På markedet for IT-utdanning kan man enten kjøpe opp eller bli kjøpt opp, sier A-Team-sjef Rune Abrahamsen i en pressemelding. Han forventer at A-Team/Ajourit vil vokse til dobbelt størrelse i løpet av et år eller to.

Selskapet planlegger også videre ekspansjon, og sier IT-utdanningsbransjen for øyeblikket er inne i en konsolideringsfase.

- Utdanningsbransjen holder på å bli voksen. Virksomhetene krever høy kvalitet når medarbeiderne skal utdannes, og det er ikke lenger nok å levere et enkelt kurs engang imellom, mener Abrahamsen

Om det nye selskapets ekspansjonsplaner, sier styreformann Carl Espen Wollebekk:

- Vi har et fantastisk utgangspunkt fordi Skandinavia er et foregangsland innen IT. Skandinavia er vårt hjemmemarked - og som utdanningsvirksomhet har det gitt oss muligheten til å bygge opp kompetanse innen e-læring og IT-utdanning, som det er stor etterspørsel etter i hele Europa. Koblet sammen med et stort distribusjonsnett har vi de beste forutsetninger for at vi kan vokse som en ledende leverandør.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.