Ga tiåring dusør for funn av sårbarhet

Kunne slette alle andres kommentarer på Instagram.

Ga tiåring dusør for funn av sårbarhet
Foto- og videodelingstjenesten Instagram har foreløpig valgt å satse på bare de to største mobilplattformene, noe som betyr at det ikke finnes noen offisiell Instagram-applikasjon til blant annet Windows Phone. Men nå har Instagram også stengt døra for deling av bilder som er lastet opp med uoffisielle klienter. Bilde: David Paul Morris/Bloomberg via Getty Images

Instagram belønnet en finsk tiåring med 10 000 dollar for hans oppdagelse og rapport av en sårbarhet i den Facebook-eide tjenesten. Dette skriver finske Iltalehti, som siteres av Mashable.

Gutten, som heter Jani, ha oppdaget at han kunne slette kommentarene til andre. Ifølge den finske avisen skal han ha oppdaget dette ved å teste i hvilken grad kommentarfeltene til Instagram tålte skadelig kode.

Selvlærte

Både Jani og hans tvillingbror skal på egenhånd ha begynt å interesse seg for programmering av spill for flere år siden. I det siste har interessen blitt rettet mot informasjonssikkerhet. Begge skal ha funnet sårbarheter også tidligere, men de har ikke vært alvorlige nok til å kvalifisere til en dusør.

Som digi.no tidligere har skrevet, er det langt fra bare ansatte i sikkerhetsselskaper som leter etter og tjener penger på å varsle de store teknologiselskapene om sårbarheter. Ikke minst gjelder dette IT-interesserte i land med høy arbeidsledighet og lave lønninger.