– Galaxy S4 er for lik forgjengeren

Samsung vil ikke gjøre samme feil med S5.

– Galaxy S4 er for lik forgjengeren
Det er forskjeller i utseende på Samsungs to siste Galaxy-flaggskip, men selskapet mener at forskjellene ikke har vært tilstrekkelig til å gjøre Galaxy S4 så attraktiv som den potensielt kunne ha vært. Dermed kan man regne med at den kommende Galaxy S5 vil se temmelig annerledes ut. Bilde: Samsung, fotofikling: digi.no

Samsung Electronics er ikke fornøyde med salget av fjorårets toppmodell, Galaxy S4. I et intervju med Bloomberg sier markedsdirektør ved selskapets mobilvirksomhet, Younghee Lee, at dette skyldes at utseendet til S4 rett og slett er for likt utseende til S3.

– Det er til dels sant at da vi gikk til S4 fra S3, opplevde ikke forbrukere særlig forskjell på de to produktene fra et fysisk perspektiv, så markedsreaksjonen var ikke stor. For S5 går vi tilbake til det grunnleggende. Det handler mest om skjermen og opplevelsen av dekselet, sier Lee.

Samsung er på ingen måte klare til å avsløre alle detaljer om Galaxy S5 riktig ennå. Men Lee tar likevel livet av noen spekulasjoner og rykter i Bloomberg-intervjuet.

– Vi har kunngjort vår første flaggskipmodell i første halvdel av hvert år, omkring mars eller april, og vi sikter fortsatt mot en lansering omkring det tidspunktet, sier hun.

Global markedsdirektør for Samsungs mobilvirksomhet, Younghee Lee.
Global markedsdirektør for Samsungs mobilvirksomhet, Younghee Lee. Bilde: Samsung

Det betyr at ryktene om at Samsung denne gang vil avduke telefonen under Mobile World Congress i Barcelona i februar, ikke stemmer.

– Når vi lanserer vår S5-enhet, kan du også regne med en Gear-etterfølger med mer avanserte funksjoner, og den klumpete designen vil også bli forbedret, lover Lee.

Lee verken bekrefter eller avviser ryktene om at Galaxy S5 vil inkludere en irisskanner.

– Mange er fanatiske angående teknologi for irisgjenkjennelse. Vi vurderer muligheten, er alt Lee vil si.

Ryktebørsen forteller forøvrig at den nye toppmodellen blant annet vil ha deksel i metall, 64-bits systembrikke, 5 tommers skjerm med 1440x2560-oppløsning, 3500 mAh batteri, 2,5 gigabyte med RAM, 32 eller 64 gigabyte med intern lagringsplass og 16 megapikslers hovedkamera. Det er også mange spekulasjoner om en separat «flex-modell» som angivelig skal leveres med fleksibel 5,2 tommers skjerm. Bortsett fra litt svakere batterikapasitet skal denne ellers være identisk med grunnmodellen.

Det ryktes også at Galaxy S5 vil være støv- og vanntett.

    Les også: