Gammel ringrev blir ny sjef i MPX

En av gründerne i SMG har tatt over roret i MPX, og vil slå sammen selskapets tre nettbutikker.

En av gründerne i SMG har tatt over roret i MPX, og vil slå sammen selskapets tre nettbutikker.

Tom Tychesen er ny sjef i MPX. Han erstatter Hugo Rask-Jensen, som nå blir markedsansvarlig.

Tychesen er sjef i Webdistribusjon, som består av nettbutikkene mpx.no, xd.no og ece.no. Mpx.no er den klart største av dem, og til sammen er dette Norges nest største nettbutikk, etter Komplett.

    Les også:

Selv kom Tychesen inn i selskapet da hans eget nettbutikk ece.no ble kjøpt opp, en prosess som ble avsluttet 1. mai.

– Ece.no er en liten 10–15 millioners nettbutikk med fokus på lyd og bilde. Det høres slik sett kanskje rart ut at jeg overtar som sjef. Bakgrunnen for det er at jeg var en av gründerne i SMG, sier han.

SMG er nå nest størst på distribusjon av IT i Norge, etter Scribona. Tychesen var med i selskapet i åtte år, frem til selskapet gikk på børs.

Tychesen er dermed litt tilbake i gamle trakter, og merker at ting har endret seg.

– Det har gått fra en cowboy-bransje til etablert og anerkjent bransje. Det er mulig å jobbe mer strategisk. Priser, strukturer og handlemåte har satt seg på en helt annen måte, seir han.

Hans tidligere nettbutikk ece.no vil fortsette som egen nettside en stund til. Men produktene og kunnskap vil også overføres til mpx.no. Men det er mpx.no som skal markedsføres. Det er der reklamekronene vil bli satt inn, og på sikt planlegge det full sammenslåing.

– MPX blir hovedmaskinen, XD fotoavdelingen, og ECE, lyd og bildeavdelingen. Når tiden er riktig og vi føler at vi vinner mer på å slå dem sammen gjør vi det. Det er det vi ønsker. Det er enklere å markedsføre ett merkenavn, for markedsføring er dyrt. Men vi må få kommunisert at alle varegruppene ivaretas under MPX, sier han.

Til toppen