TELEKOM

Går i spissen for billigere utenlandssurf

Telegigant lover langt hyggeligere priser for mobildata innen EU.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
16. feb. 2011 - 11:15

Til tross for at det har vært reduksjoner i prisene europeiske mobiloperatører krever for å overføre data til konkurrenter og samarbeidspartnere i andre EØS-land, kan nedlasting av data via mobilnettet fortsatt oppleves som uforholdsmessig dyrt. EU-kommisjonen er på ingen måte fornøyd med forholdene og ser lite tegn til bedring.

Men i går introduserte en av Europas største mobiloperatører en prismodell for mobildata som kan bli en ny målestokk for hva man skal måtte betale for slike tjenester innad i EU i tiden framover.

Det nye tilbudet kalles «Travel & Surf» og vil fra 1. juli i år tilbys av alle Deutsche Telekoms nasjonale selskaper i Europa. I dette inkluderer i alle fall T-Mobile i ni land.

Deutsche Telekom presenterte i går prisene som vil gjelde for tyske kunder. Når de ankommer et land, vil de få tilsendt en SMS hvor de kan bestille et «Roaming Pass». Dette kan gjøres ved å svare på SMS-en eller å følge en lenke til en portalside.

Kundene vil da kunne velge mellom tre ulike pass. Det mest omfattende er et ukespass som gir brukerne tilnærmet fri tilgang til data for 14,95 euro i hele EU-området. Men det er også mulig å kjøpe dagspass som inkluderer enten 10 eller 50 megabyte med data. Disse vil koste henholdsvis 1,95 eller 4,95 euro. Dette er betydelig billigere enn det blant annet Telenor tilbyr norske kunder.

Dersom brukerne av dagspassen overskrider den inkluderte datamengden, vil de automatisk ledes til portalsiden hvor de eventuelt kan kjøpe mer tilgang.

– I løpet av året vil det i de fleste land tilbys en mobilapplikasjon som gir mulighet for å bestille eller å holde øye med kostnadene, sier Edward R. Kozel, teknologi- og innovasjonssjef i Deutsche Telekom, i en pressemelding.

Han legger til at kombinasjonen med lav pris, flat rate, portalside, SMS-varsling og applikasjon er noe som ikke tidligere har blitt tilbudt i dette markedet.

Det går ikke fram av pressemeldingen hvilke mobilplattformer Deutsche Telekom vil tilby de nevnte applikasjonene til, men selskapet tilbyr fra før applikasjoner til både iOS og Android.

Ifølge Financial Times antydet Kozel under en pressekonferanse i går at Travel & Surf også kan bli utvidet til å gjelde USA.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.