KARRIERE

Går ikke til Microsoft

Ford-sjefen gjør slutt på spekulasjonene.

Ford-sjef Alan Mulally legger alle spekulasjoner døde. Han blir ikke Microsofts neste konsernsjef. De andre kjente kandidatene er interne: (fv) Tony Bates, Stephen Elop, Satya Nadella.
Ford-sjef Alan Mulally legger alle spekulasjoner døde. Han blir ikke Microsofts neste konsernsjef. De andre kjente kandidatene er interne: (fv) Tony Bates, Stephen Elop, Satya Nadella. Bilde: Bates og Mulally: Bloomberg / Getty Images / All Over Press; Elop: Nokia; Nadella: Microsoft
8. jan. 2014 - 08:55

Flere av Microsofts største investorer har ønsket seg Alan Mulally (68) som erstatter for Steve Ballmer. Ballmer varslet i august at han går av innen tolv måneder.

Mulally har siden i fjor høst vært regnet som den heteste kandidaten til toppjobben. Spekulasjonene fortsatte til tross for at han allerede 5. september gjorde det klart i en e-post til Bloomberg at han planla å fortsette som konsernsjef i Ford ihvertfall ut kalenderåret 2014.

Vil ha ro

I et intervju med Associated Press tirsdag, gjorde han det om mulig enda klarere. Ford-sjefen ønsker å legge ballen død. Ikke minst fordi ryktene har vært en belastning for Fords egne aksjonærer.

– Jeg ønsker å avslutte alle Microsoft-spekulasjonene, fordi jeg har ingen andre planer om å gjøre annet enn å tjene Ford, sier 68-åringen til nyhetsbyrået.

Jakten fortsetter

Microsoft har nedsatt en spesialkomité som skal finne Steve Ballmers etterfølger, og dersom de skal forholde seg til den uttalte fristen har de innen august måned på seg.

Med favoritten Alan Mulally ute av løpet, hvem er da aktuell?

Reuters har tidligere gjort rede for at ansettelsekomiteen opprinnelig hadde en liste med 40 kandidater, både internt ansatte og eksterne, til stillingen som Microsoft-boss. Allerede i fjor høst var denne kokt ned vesentlig, og mange trodde på en utnevnelse før årsskiftet, som ikke kom.

– Av respekt for prosessen og potensielle kandidater, så kommenterer vi ikke enkeltnavn, sier en talsmann for Microsoft til Associated Press.

Fra egne rekker er tidligere Skype-topp, nå Microsoft-direktør for forretningsutvikling Tony Bates, Satya Nadella som er direktør for Microsofts skysatsing og tidligere Nokia-sjef Stephen Elop vært nevnt som noen av de som kan tenkes å være aktuelle til å fylle Ballmers sko.

– Tidlig i 2014

John Thompson, som er styremedlem i Microsoft og leder arbeidet med å finne arvtakeren, skrev rett før jul et blogginnlegg om prosessen. Der gjorde han det klart at komiteen forventer at arbeidet vil være klart en gang «tidlig i 2014».

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.