Garanterer 100 prosent oppetid for hosting

Hostingselskapet Rackspace er ikke feige i når de gir oppetidsløfter.

Garanterer 100 prosent oppetid for hosting

Etter mange år med formidabel suksess i USA og Storbritannia, etablerte hostingselskapet Rackspace nylig sine tjenester i Norden. I dag lanserer selskapet en ny tjeneste, der de garanterer 100 prosent oppetid på nettverk og infrastruktur.

Tjenesten blir standard for alle vertstjenester sammen med selskapets «24/7 Fanatical Support».

Markedssjef Fabio Torlino viser til at de med høy overvåking og maksimal redundans kan håndtere store trafikktopper for både mindre e-handelsselskaper og store globale organisasjoner.

– Om man bruker vår tjeneste trenger man ikke godta at det oppstår driftsstopp i nettapplikasjoner. Det er i dag ikke akseptabelt med selv 99,9 prosent, da dette innebærer 42 minutters driftsstopp per måned. Alle som driver en viktig nettapplikasjon vet at hvert eneste sekund en driftsstopp varer koster penger. Skal man bygge opp en intern, sikker og allsidig IT-infrastruktur med overvåkning døgnet rundt, koster det mye penger og krever store ressurser. Det er derfor vår tjeneste Managed Hosting vokser med over 70 prosent hvert år, selv om vi allerede er et av verdens største webvert-selskap, sier Torlino.

Rackspace ble startet i 1998 for å dekke gapet mellom webhotell og full outsourcing: De tar seg av bedrifters forretningskritiske applikasjoner – e-handel, SAP-systemer, e-post, databaser – og sørger for at disse alltid er oppe. Ved problemer er det døgnkontinuerlig support. Konseptet er døpt «managed hosting».

De siste årene har selskapets forretningsidé truffet blink: Omsetningen har økt med tosifret prosenttall, de siste året med over 60 prosent. Rackspace har bygget opp sju datasentraler, fire i USA og tre i London, og har nok en sentral under bygging i London. Her er det til sammen rundt 26.000 servere. Storparten av de 12.000 kundene – fordelt på 57 land – nøyer seg med én server, noen få har langt flere, opptil 350. Den sist oppgitte årsomsetningen er 224 millioner dollar, tallet på ansatte er 1200.

– I Europa opplever vi en vekst på 70 prosent. Det gjør oss til det raskest voksende hostingselskapet i Europa, sier Bjørn Hougaard, Norden-sjef i Rackspace, i et intervju med digi.no.

Datasentralene har gjennomgått den strenge sikkerhetsrevisjonen SAS 70. Det er nå over fire år siden forrige gang det var driftsstans i nettverket. Kundeloggen viser at 99,4 prosent av alle supportsamtaler er blitt besvart i løpet av fem sekunder.

Partnerskapene gjenspeiler fokuset på døgnkontinuerlig drift av andres forretningskritiske applikasjoner: «Microsoft Gold-Certified Hosting Partner», «Strategic Dell Hosting Partner for Corporate Business Accounts», «Red Hat Advanced Hosting Partner» og «MySQL Certified Hosting Partner».

– Vi leverer ikke annet enn dette. Vi har ikke hosting som tillegg til andre tjenester. Vi leverer «carrier grade» servicenivå, men til en pris vanlige selskaper kan betale.

Hougaard forteller at Rackspace har et tjuetalls kunder i Norge og Finland, noen flere i både Danmark og Sverige.

    Les også: