Gartner advarer mot PeopleSoft og J.D. Edwards

Budet fra Oracle har utløst så mye usikkerhet at Gartner advarer mot å kjøpe produkter fra både PeopleSoft og J.D. Edwards.

Budet fra Oracle har utløst så mye usikkerhet at Gartner advarer mot å kjøpe produkter fra både PeopleSoft og J.D. Edwards.

Det fiendtlige budet fra Oracle til PeopleSoft har utløst febrilsk aktivitet hos analyseselskapet Gartner. Hele tre "advisories" er utgitt siden budet ble kjent. Felles for disse dokumentene, er at de framhever sannsynligheten for at kunder av PeopleSoft, og av J.D. Edwards som PeopleSoft var i ferd med å kjøpe opp, vil oppleve til dels store problemer.

    Les også:

Gartner mener at eksisterende kunder bør tenke igjennom sin IT-strategi med tanke på grunnleggende forretningssystemer. Kunder som vurderer å kjøpe mer av produkter eller tjenester fra PeopleSoft eller J.D. Edwards, anbefales å utsette avgjørelsen til det blir klart hva som skjer videre.

Utsettelse av kjøp vil selvfølgelig føre til redusert omsetning for PeopleSoft, med derav følgende lavere aksjekurs og større sannsynlighet for at Oracle-budet til slutt blir godtatt. PeopleSoft skal ha gitt signaler om at det likevel ikke er aktuelt med rettslige skritt mot Oracle. Ytterligere kommentarer fra selskapet holdes tilbake til styret har gått gjennom budet og er klar med en anbefaling til aksjonærene.

Oracle forsikrer at det ikke er deres hensikt å ødelegge for PeopleSofts pågående drift.

Til toppen