Gartner: Microsoft vil kjøpe konsulentgigant

Microsoft-ledelsen sier nei, men analyseselskapet Gartner Group er sikre på at Microsoft snart må kjøpe et stort konsulentselskap. Her er begrunnelsen:

Gartner Group mener det som ganske sikkert at Microsoft i løpet av de neste årene vil kjøpe opp flere store konsulentselskaper. For selv om Microsoft er et programvareselskap blir selskapets produkter etter hvert såpass avanserte at man må satse mer på konsulenthjelp, tror Gartner.

Foreløpig blånekter Steve Ballmer og Bill Gates, men det må de - alle deres konsulentpartnere, selskaper fra enmannsforetak og Merkantildata til Accenture, er livredde for Microsofts konkurranse. Mange av dem vil nok satse hardere på alternativer som Java, Linux, IBM og Oracles produkter hvis Microsoft satset hardere på konsulenttjenester.

Men skal Microsoft vokse, har man ikke noe valg. Windows- og Office-markedet er mettet. Skal Microsoft fortsette å spise seg inn hos storkundene som i dag bruker Unix og stormaskiner, må man få på plass en tung konsulentorganisasjon, skriver Gartner.

Og er det noen som har råd til å kjøpe, så er det Microsoft. I tillegg til 12 milliarder dollar i forskjellige investeringer, har selskapet også kontantreserver på hele 38 milliarder dollar.

Gartner tror det er 60 prosent sannsynlig at Microsoft innen utgangen av 2005 vil ha kjøpt opp minst fem konsulentselskaper. Ett vil være en av de virkelig store internasjonale spillerne. Microsoft vil handle for totalt 15 milliarder dollar, tipper Gartner. Til sammenligning er Accenture i dag verdsatt til 24 milliarder dollar. Da HP la inn bud på partner-eide PWC (tidligere PriceCoopersWaterhouse) høsten 2000, lå budet på 18 milliarder.

Til toppen