Gartner slakter Intel og Microsofts mini-PC

De nye UMPC-maskinene kan bli bra, mener Gartner, men slakter sjansene til det Intel og Microsoft presenter nå.

De nye UMPC-maskinene kan bli bra, mener Gartner, men slakter sjansene til det Intel og Microsoft presenter nå.

I forrige uke lanserte først Microsoft og så Intel et nytt PC-konsept. Ultra-Mobile Personal Computer er en tastatur-løs maskin på rundt et kilo som mange PC-produsenter skal få lov til å lage.

Maskinen ble først kjent som Origami og er egentlig en veldig liten Tablet-PC skal drives med Windows XP Tablet Edition, men det er muligheter for andre operativsystemer.

Her får du en full gjennomgang av UMPC.

Analyseselskapet Gartner mener at maskinen vil floppe hvis ikke Intel og Microsoft gjør "noen store endringer". Og det er ikke snakk om å legge på en ny knapp eller endre fargen.

Gartner mener prisen er alt for høy og at batteritiden tilsvarende alt for lav. Slik maskinen ser ut nå, vil den falle mellom to stoler - den er for står å ha i lommen og den kan ikke erstatte en PC.

Analyseselskapet er dog ikke negativ til selve konseptet og utformingen.

Konseptet er interessant og UMPC kan bli et spennende konsument-produkt. En UMPC vil kunne bli en spennende mobil underholdningsterminal, påpeker Gartner. Men da må prisen ned til under 400 dollar og batterilevetiden må opp til minst åtte timer. Dette er ikke uoppnålig - det kan skje i løpet av to år, mener Gartner.

Gartner påpeker at UMPC også trenger et bedre tastatur-løsning.

Intel og Microsoft begår derfor en mulig stor tabbe når de lanserer nå i stedet for å vente. Det kan nå bli så mye negativ omtale at kundene aldri vil prøve et UMPC-produkt.

Ikke kjøp de første produktene, vent på de neste generasjonene, er Gartners konklusjon.

Til toppen