BEDRIFTSTEKNOLOGI

Gatekeeper klar for markedet

En nødvendighet når en ønsker å drive med IP-telefoni i større skala er en Gatekeeper, som sørger for intelligens til nettet. Ericsson er første selskap som lanserer gatekeeper for IP-telefoni basert på H.323-standarden.

Frode Eriksen
15. juli 1998 - 18:29

Telenor Nextel har hatt Ericssons Gatekeeper i virksomhet i lang tid i forbindelse med åpningen av selskapets offentlige H.323-nett - forøvrig verdens første basert på ITU-standarden.

- Ericssons gatekeeper er den første som tilbyr interopertabilitet mellom de største klientleverandørene, sier prosjektleder for IP-telefoni i Telenor Nextel, Ivar Plathe.

Telenor Nextel gjorde den første offentlige interoperabilitetstest av Ericssons gatekeeper under Voice on net-konferensen i juni med gode resultat. Systemet er skrevet i Java og utviklet på en Unix-plattform med H.323-varianter for både Windows NT og Sun Solaris.

Blant fordelene Ericsson peker på for sin gatekeeper er nettverkets pålitelighet siden H-323-gatekeeperen er uavhengig av gatewayen for å fungere.

- Systemets nettverksintelligens burde stimulere utviklingen av nye spennende tjenester for eksisterende og nye leverandører av IP H.323-applikasjoner, sier markedssjef for multimedia over IP i Ericsson AS, Thomas Anglero.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.