Gates dumpet aksjer før "dommen" falt

Bill Gates og Paul Allen, de to gründerne av Microsoft, hadde kanskje på følelsene hvordan det ville gå i monopolrettssaken og solgte store aksjeposter i forkant av dommer Thomas Penfield Jacksons kjennelse.

Bill Gates og Paul Allen, de to gründerne av Microsoft, hadde kanskje på følelsene hvordan det ville gå i monopolrettssaken og solgte store aksjeposter i forkant av dommer Thomas Penfield Jacksons kjennelse.

(NB! Artikkelen er korrigert - se nederst)

Monopolrettssaken ble et PR-messig mareritt med en serie lite heldige avsløringen om Microsoft. Trolig skjønte Microsoft-eierne Bill Gates og Paul Allen hva dommeren vil si. Dette er i hvert fall en sannsynlig forklaring på hvorfor de valgte å selge Microsoft-aksjer for 6,6 milliarder kroner før kjennelsen ble offentliggjort natt til lørdag 6. november.

Dommer Thomas Penfield Jackson kunngjorde da sine "findings of fact", altså et dokument der han gjorde rede for det han mener er sakens fakta. I dokumentet på 207 sider tar dommeren i alt vesentlig de samme standpunktene som myndighetene.

I tillegg til Gates og Allen, solgte også toppsjef Paul Maritz aksjer for 950 millioner kroner, skriver amerikanske medier.

Å selge før første runde i rettssaken ble avgjort var god butikk. For siden har aksjen falt 4,6 prosent og Microsoft er ikke lenger verdens mest verdifulle selskap, men har måttet gi tronen tilbake til General Electric.

Hadde Gates og Allen solgt i dag, hadde de sittet igjen med 400 millioner kroner mindre.

***
NB! RETTELSE:

digi.no har som redaksjonell policy at publiserte saker ikke endres (unntaket er skrivefeil og andre "skjønnhetsfeil"). Artikler slettes ikke fra det offentlige arkivet.

I dette tilfellet har vi imidlertid publisert en direkte feilaktig sak, derfor følgende klargjøring:

Etter at denne saken ble publisert er det kommet inn en korreksjon fra Bloomberg News, der det viser seg at gårsdagens oppslag i amerikanske medier om Gates, Maritz og Allens aksjesalg faktisk skriver seg tilbake til 1998, ikke dette året. Gates solgte fem millioner aksjer til 532,2 millioner dollar, Allen solgte tre millioner aksjer til 318,7 millioner dollar og Maritz solgte 1,2 millioner aksjer til 122,6 millioner dollar. Alle transaksjonene skjedde i perioden 23. oktober til 30. oktober 1998.

***

Til toppen