BEDRIFTSTEKNOLOGI

Gates: Microsoft blir ikke bank

I en tale til en amerikansk konferanse om bank og teknologi, har Bill Gates forsikret USAs finansverden at Microsoft ikke tar sikte på å bli bank.

Eirik Rossen
5. des. 1997 - 18:41

Ifølge Reuters sa Gates at Microsoft vil begrense seg til å selge teknologi til bankvesenet, ikke prøve å bli medlem selv.

Gates forsikret også forsamlingen at Microsoft ikke kommer til å lage programvare som kunne gjort det mulig for selskapet å bygge opp markedskunnskap ved å samle data om transaksjoner på Internettet.

Gates sa at bankfolk må betrakte Microsofts virksomhet som et supplement til det de selv driver med, og ikke som en utfordring i konkurransen.

Microsoft betrakter hjemmebanktjenester formidlet over Internettet gjennom Microsoft-programvare som en viktig faktor i å få flere husholdninger til å skaffe seg PC. I dag har 40 prosent av amerikanske husholdninger PC, Gates mener at om noen år vil andelen stige til to av tre. Han er opptatt av at selv om de fleste banker har nettsteder, er det bare et fåtall som tilbyr betalingstjenester over nettet.

Åpningstalen på konferansen ble holdt av styreformann og CEO i First Union, Edward Crutchfield. Han pekte på at teknologi spiller en viktig faktor i de mange banksammenslåingene som skjer i USA i dag, ofte fordi selv mellomstore enheter skjønner at de ikke har tilstrekkelig med ressurser til å ruste seg teknologisk med tanke på morgendagen. For ti år siden var det 14.000 amerikanske banker. I dag er det 8000. Crutchfield ser for seg 2000 som en nedre grense om noen år, og at markedet for finansielle tjenester - bank, mekling og forsikring - vil domineres av mellom ti og femten selskaper.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.