JUSS OG SAMFUNN

Gates vurderer satellitt-samarbeid med Murdoch

Microsoft skal være i samtaler med mediakonglomeratet News Corp. som kan resultere i at programvaregiganten investerer rundt ti milliarder kroner i Sky Global Networks Inc. - den nye paraplyorganisasjonen der alt av News Corporateds satellitt-TV-virksomhet er samlet.

30. okt. 2000 - 08:50
Microsoft CorporationSky Global NetworksWall Street Journal

Rupert MurdochWall Street Journal





AT&TUPC

Det var først i år Sky Global ble etablert som et verktøy for News Corp. til å synligjøre verdiene i satellittvirksomheten bedre og å tiltrekke seg potensielle investorer. Ifølge Wall Street Journal håper ledelsen i News Corp. at Sky Global dessuten kan bli et instrument til å foretat nye oppkjøp, eksempelvis et oppkjøp eller investering i DirecTV - en avdeling underlagt den amerikanske satellitt-TV-kringkasteren Hughes Electronics Corp.


Nyhetsbyrået Bloomberg anslår at Sky Global etter en eventuell Microsoft-investering i selskapet har en markedsverdi på omlag 35 milliarder dollar. Rupert Murdoch selv anslo i forrige måned verdien på Sky Global til 40 milliarder dollar, men analytikere Bloomberg har snakket med mener verdien har falt rundt fem milliarder som følge av den generelle markedsnedgangen.

Sky Global vil i første omgang satse på satellittdistribusjon av underholdning, filmer, nyheter og sportskanaler, men den langsiktige ambisjonen er å utvide nettverket til også å omfatte bredbånds Internett-tilgang, noe som selvfølgelig ikke gjør det mindre interessant som investeringsobjekt for Microsoft. Dersom Murdoch i tillegg får Yahoo! og Nokia med seg på laget, sikrer han seg samtidig en utmerket distribusjon på Internett og mobile terminaler.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra