Gateway glapp for Compaq

Gateway 2000 trakk seg fra en milliarders overtagelsesavtale med Compaq like før avtalen skulle offentliggjøres, ifølge en rapport. Compaq ønsker å bli stor på direktesalg.

Gateway 2000 trakk seg fra en milliarders overtagelsesavtale med Compaq like før avtalen skulle offentliggjøres, ifølge en rapport. Compaq ønsker å bli stor på direktesalg.

Med henvisning til en rapport i det kommende nummer av Time Magazine, forteller Nando.net at en avtale hvor Compaq Computer skulle ta over Gateway 2000 for $7 milliarder, gikk i vasken rett før avtalen skulle offentliggjøres. Compaqs tilbud lå nesten 50 prosent over Gateways markedsverdi.

I henhold til rapporten skal grunnleggeren av Gateway, milliardæren Ted Wait, ha trukket seg fordi han ikke ville at Gateway-sjefer skulle bli underordnet Compaq-ledelsen.

Gateways Inc. selger PC over postordre direkte til brukere og kutter dermed ut forhandlere og distributører. Selskapet er USAs nest-største direkteselgende PC-selskap etter Dell Computer.

Ryktene om en Compaq-Gateway-sammenslåing har versert i en periode, og de har skapt uro blant distributører og forhandlere av Compaq. Selskapet har den seneste tiden signalisert at det vil øke direktesalgsstyrken og begynne å selge build-to-order-maskiner i løpet av 1997.

Micron Technology Inc, en annen rasktvoksende direktesalgsaktør i USA, bekreftet for en måned siden at selskapet var i samtaler for å selge PC-divisjonen til Compaq.

Alt taler for at Compaq ønsker å skifte fokus over til direktesalg og at det blir tøffere tider for Compaq-distributører og forhandlere. Det er særlig Dells enorme fremskritt som har skremt Compaq.

Selv om Compaq fortsatt er størst og i vekst, vokser Dell mye raskere. Hvis dagens vekstrater for PC-salget holder seg, vil Dell selge flere PC-er enn Compaq innen år 2000.

(kilder: Nando.net, Associated Press, Time Magazine)

Til toppen