Gav Microsoft-system fjerndrift

Network4business har kodet om Microsoft Axapta til å bli et fjerndriftet økonomisystem.

Network4business har kodet om Microsoft Axapta til å bli et fjerndriftet økonomisystem.

Flere av de største økonomi og forretningssystemene kan fjerndriftes, men det er langt mellom tilbudene til små- og mellomstore bedrifter som ikke ønsker å drifte løsningen selv.

Dette har network4business (N4B) endret. Allerede i 2000 så N4B en mulighet i markedet. Da startet selskapet med koding av en fjerndriftet versjon av Axapta. En pilotversjon av løsningen ble tatt i bruk 1. jaunar 2002, og gjennom 2002 og 2003 utviklet og tilpasset i samarbeid med flere av de som brukte løsningen til daglig.

- Gjennom dette ønsket vi å lage en løsning mest mulig tilpasset de daglige behov for brukerne av et regnskapssystem, forteller N4B-sjefen Knut Nyborg. Vi lanserte løsningen i begrenset skala i andre kvartal og har allerede fått de første kundene, forteller N4B-sjefen videre.

I følge Nyborg har selskapet brukt 15-20.000 timer på utviklingen. N4B har ikke startet en egen driftssentral - drift tilbyr de sine kunder gjennom avtaler med Telecomputing og Intelligent Quality.

- Våre fremste salgsargumenter er finansiering med månedlig leie i stedet for oppstartsinvesteringer, og en veldig kort implementeringstid. Mindre bedrifter som ikke har for avanserte behov kan være opp etter halvannen time – du må bare legge inn kunder, leverandører og dimmensjonstruktur, og så er du i gang forteller Nyborg.

I tillegg til den fulle Axapta-klienten, forteller Nyborg at selskapet nå i 4 kvartal vil lansere en Web-portal integrert i Axapta løsningen. Dette er et verktøy tilpasset de som ikke har sitt daglige virke med bruk av økonomisystemer, men som likevel jevnlig jobber med og har ansvar for selskapets økonomi.

- Løsningen passer veldig godt for selskaper med eksterne regnskapsførere, samt kjeder med et franchisekonsept. Vi har sydd løsningen litt som en nettbank, noe som lar Web-bruker registere data og ta ut rapporter på egenhånd, forteller N4B sjefen.

- Løsningen tas i bruk nå i 4. kvartal av vår første ASP kunde - Saga Service, Norges femte største regnskapskontorkjede med 16 kontorer og 120 ansatte. Samtidig vil vi nå til å gå ut i markedet i full skala sammen med våre samarbeidspartnere og Microsoft forteller Nyborg.

I tillegg til ASP, lager N4B også bransjetilpassede versjoner av Axapta, rettet mot selskaper som ønsker å drifte sine systemer selv på tradisjonelt vis. Vi har valgt å rette vårt fokus på 4 bransjer, og lagd løsninger tilpasset disse, som er; telecom/energi, handel&industri, retail/kjededrift samt servicebyråer forteller N4B-sjefen.

N4B vokser nå fort – selskapet hadde fire ansatte i fjor høst, men er oppe i 16 ansatte nå. Inneværende år har vi som målsetning å nå en omsetning på 10 mill. og skape et overskudd på 1-1,5 millioner kroner, mens 2005 skal bli enda bedre avslutter Nyborg.

Til toppen