BEDRIFTSTEKNOLOGI

Gav opp kampen mot Apple

Abdul Traya (17) gir opp kampen om å få bytte nettdomenet "Appleimac.com" i 30 iMac-maskiner til sin skole i Calgary, Canada. Apple Computers trusler om rettssak ble til slutt for overbevisende for Traya.

Frode Eriksen
27. apr. 1999 - 09:54

Abdul Traya er skoleelev ved Crescent Heights videregående skole, og Apple-fan. Derfor registrerte han det etter hvert så berømte domenet da Apple lanserte iMac-maskinene i fjor sommer.

Apple mente dette slett ikke var morsomt og bad om å få domenet tilbake. Dermed foreslo Traya at han skulle oppgi rettighetene til domenet om Apple donerte noen iMac-maskiner til skolen hans, nærmere bestemt 30.

Dette avviste Apple, som i februar stevnet Traya med krav om at han måtte oppgi domene-rettighetene sine om han ville unngå en sak.

Traya driver sin egen Internett-forretning med hosting av egne og andres nettsteder. Hans eget nettsted ble plutselig svært så populært med en halv million besøk uken etter Apples krav. Han fikk også nye kunder etter internasjonal presseomtale.

Sist uke gav han imidlertid opp, og gav domenet tilbake. Ifølge hans advokat er partene enige, men det er ikke kjent hvem som må betale for advokatene Apple har brukt til denne saken.

Apple Computer nektet å kommentere denne saken overfor nyhetsbyrået Reuters.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.