Gavedryss til 85 Telenor-sjefer

Tror Telenor på et oppsving? 85 av Tormod Hermansens toppfolk skal få dele en svært hyggelig opsjonspott.

Akkurat nå for tiden er nok de fleste i IT- og telebransjen lykkelige for å ha jobb og forbinder ordet opsjoner med verdiløse papirer i dotcom-bransjen. Blant annet har Telenor gjennomført heftige omorganiseringer og nedskjæringer i staben. Men nå kommer det signaler som kan tyde på at Telenor-ledelse ser bedre tider i vente. For Telenor ønsker å sikre seg at folk blir værende og jobber for å løfte kursen. 85 toppledere får nå dele en solid aksjepott. I snitt gir 2,52 millioner aksjer nesten 30.000 aksjer per leder.

Ordningen er svært hyggelig. For i tidligere hurra-tider ble utøvelsesprisen (prisen du må betale den dagen du kan innløse opsjonen til en aksje) gjerne satt et stykke over dagens kurs. Det skulle gi de ansatte motivasjon til å stå på og løfte aksjekursen. Men Telenor har satt utøvelsesprisen til et snitt på de siste fem dagers aksjekurs. Telenor-lederne får altså en gevinst ved første kursløft.

Telenor-lederne kan utløse en tredjedel av opsjonene hvert av de neste tre årene.

- Tormod Hermansens etterkommer er ikke med i potten. Han eller hun vil få en separat forhandlet avtale, forteller Telenors pressetalsmann Dag Melgaard (bildet) til digi.no.

Til toppen