Gavedryss til 85 Telenor-sjefer

Tror Telenor på et oppsving? 85 av Tormod Hermansens toppfolk skal få dele en svært hyggelig opsjonspott.

Tror Telenor på et oppsving? 85 av Tormod Hermansens toppfolk skal få dele en svært hyggelig opsjonspott.

Akkurat nå for tiden er nok de fleste i IT- og telebransjen lykkelige for å ha jobb og forbinder ordet opsjoner med verdiløse papirer i dotcom-bransjen. Blant annet har Telenor gjennomført heftige omorganiseringer og nedskjæringer i staben. Men nå kommer det signaler som kan tyde på at Telenor-ledelse ser bedre tider i vente. For Telenor ønsker å sikre seg at folk blir værende og jobber for å løfte kursen. 85 toppledere får nå dele en solid aksjepott. I snitt gir 2,52 millioner aksjer nesten 30.000 aksjer per leder.

Ordningen er svært hyggelig. For i tidligere hurra-tider ble utøvelsesprisen (prisen du må betale den dagen du kan innløse opsjonen til en aksje) gjerne satt et stykke over dagens kurs. Det skulle gi de ansatte motivasjon til å stå på og løfte aksjekursen. Men Telenor har satt utøvelsesprisen til et snitt på de siste fem dagers aksjekurs. Telenor-lederne får altså en gevinst ved første kursløft.

Telenor-lederne kan utløse en tredjedel av opsjonene hvert av de neste tre årene.

- Tormod Hermansens etterkommer er ikke med i potten. Han eller hun vil få en separat forhandlet avtale, forteller Telenors pressetalsmann Dag Melgaard (bildet) til digi.no.

Til toppen