Get lover langt raskere bredbånd

Med en omfattende oppgradering lover Get mer HDTV og raskere bredbånd til sine kabelkunder.

Get lover langt raskere bredbånd

Etterspørselen etter mer avanserte tv- og Internett-tjenester har ført til at kabelselskapet har inngått en avtale med Cisco om en omfattende oppgradering av Gets infrastruktur. Dette ble annonsert i dag.

Oppgraderingen skal gi selskapets bredbåndskunder mulighet for langt større opp- og nedlastingshastigheter enn de har i dag.

- Vi forventer en kraftig økning i bredbåndstrafikken blant norske forbrukere, og veksten vil drives av neste generasjons underholdnings- og kommunikasjonstjenester. Get og Cisco har de siste månedene gjort tester hvor vi har oppnådd hastigheter på 300 Mbit/s IP-strøm, sier Rolf Bive, teknologidirektør i Get, i en pressemelding.

- Dette er i tillegg til kapasiteten vi benytter til digital-tv, analog-tv, video on demand og telefoni. Kapasiteten er enorm, og avtalen med Cisco betyr at vi kan dekke kundenes fremtidige behov for svært høy båndbredde og legge til rette for avanserte tjenester som kombinerer video, data og tale, sier Bive.

Kundene vil kunne vente nye produkter rundt årsskiftet, skriver Get.

Avtalen med Cisco innebærer at Get blir først i Norden og blant de første i verden som implementerer Cisco Eurodocsis 3.0-standarden, som er en europeisk variant av DOCSIS-standarden (Data-Over-Cable Service Interface Specifications).

    Les også:

Avtalen innebærer at Get vil erstatte eksisterende maskinvare med Cisco uBR 10012k CMTSer (Cable Modem Termination System). Fra før av benytter Get fiber-koaks struktur i sitt bredbåndsnett.

- Oppgraderingen er strategisk viktig for Get, fordi den støtter nye tjenester som HDTV og video on demand (VOD), samt den voksende interessen for deling av videoinnhold gjennom webtjenester som eksempelvis YouTube, sier Bive.