Get solgt til danske TDC

Blir en av Nordens største kabel- og bredbåndsaktører.

Get solgt til danske TDC
Administrerende direktør Gunnar Evensen i Get blir med videre etter oppkjøpet. Bilde: Get

Get er solgt til danske TDC for 13,8 milliarder norske kroner, opplyser selskapene i en pressemelding mandag morgen.

Det har i lengre tid vært spekulert i et salg eller en mulig børsintroduksjon for kabel- og bredbåndselskapet, som leverer bredbånd til drøyt 270.000 norske husstander, og tv-tjenester til ytterligere 490.000. Totalt er over en million nordmenn kunder av Get.

Oppkjøpet vil skape en av Nordens største aktører innen digital-tv og bredbånd med 1,7 millioner husstander på kundelisten. Kabelvirksomheten til TDC går under navnet Yousee.

– Jeg gleder meg utrolig til å få TDC på laget. Dette er en veldig god nyhet for Get-kundene og ansatte. Den nye virksomheten vil styrke konkurransen i det norske markedet til gleder for forbrukere og bedrifter, sier administrerende direktør Gunnar Evensen i Get.

Han blir med videre som konsernsjef i Get. Ifølge en pressemelding får han oppgaven med å lede fusjonen mellom Get og den norske virksomheten til TDC.

Kjøpet krever godkjenning av Konkurransetilsynet. Get opplyser at de regner med at oppkjøpet blir endelig gjennomført i fjerde kvartal.

Mobile ambisjoner

Carsten Dilling, konsernsjef i TDC Group sier i en melding at han anser TDC Norge og Get for å være en «ideell match, både hva angår teknisk infrasturktur, samt den forretningsmessige tilgang som hvert ledelsesteam representerer».

For der TDC satser i bedriftsmarkedet er Get rettet mot privatkundene. De to selskapene skal nå knytte sine fibernett sammen til ett nordisk nett. Dette skal også gi norske kunder bedre løsninger, hevder de.

– TDC er også en stor nordisk mobiloperatør, som på sikt kan gi Gets kunder nye, spennende muligheter, opplyser Get.

Selgerne er de to investeringsfondene Quadrangle Capital Partners II og Goldman Sachs Capital Partners, som tilbake i 2007 kjøpte Get for 5,8 milliarder kroner. Deres avkastning på investeringen har med andre ord vært formidabel.

    Les også: