UTVIKLING

Gir 50.000 kroner for en app

Microsoft Norge byr også på opplæring.

Microsoft gir 50.000 for den beste appen basert på deres teknologi under Oslo Startup Weekend neste uke.
Microsoft gir 50.000 for den beste appen basert på deres teknologi under Oslo Startup Weekend neste uke. Bilde: Per Ervland
1. okt. 2013 - 08:25

Utvalget av applikasjoner er blitt et vesentlig kriterium ved valg av smartmobil og nettbrett. Foruten å berike kundenes opplevelse og nytte av plattformen, sier antallet noe om hvilke plattformer utviklere velger å satse på.

Microsoft kom senere ut av startsporet og på dette området stiller de fortsatt en god del svakere enn de to største konkurrentene iOS og Android.

Blar opp

Utfordrer Microsoft satser imidlertid knallhardt og er villige til å legge penger på bordet for å friste utviklere til å skape kvalitetsprogramvare til deres økosystem.

I en periode i sommer betalte Microsoft for hver eneste app som fant veien inn til Windows Store, og ganske friske summer på opptil 100.000 dollar til enkelte utvalgte, hvis de lot seg overtale til å bringe sine programmer over til Windows Phone 8.

Og nå tilbyr Microsoft Norge 50.000 kroner i premie. Pengene går til den eller de som lager den beste funksjonelle appen på Oslo Startup Weekend neste uke.

Kriteriet er at prosjektet benytter seg av Microsoft-teknologi. Interessant nok ser konkurransen ut til å gjelde også for de som ønsker å lage iOS- eller Android-applikasjoner, så lenge de baserer seg på Microsofts nettskyplattform Azure.

Microsoft er blitt ganske aktive i det norske oppstartmiljøet. Foruten pengepremien gir det seg utslag blant annet i at de også tilbyr gratis opplæring, både i hvordan Windows 8 og Windows Phone-plattformen fungerer, design av Microsoft-baserte apper og hvordan appen kan nyttegjøre seg av skytjenestene deres.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.