Gir bort kortleser til småbedriftene

iZettle med Lite-utgave.

Gir bort kortleser til småbedriftene
Den nye og enklere versjonen av iZettle er beregnet for småbedrifter med kanskje så mye som ti kortbetalinger om dagen. Bilde: iZettle

I en verden som stadig blir mer fri for kontanter, avduket svenske iZettle i går en ny kortleser, iZettle Card Reader Lite, som skal gjøre det mulig for selv den minste bedrift å kunne ta imot betaling med kort. Dette gjelder i alle fall dersom bedriften har tilgang på en smartmobil eller et nettbrett.

Gratis å eie

Fram til nå har selskapet tilbudt en trådløs betalingsterminal som i Norge koster omtrent 750 kroner pluss mva.  Denne har nå fått selskap av en forenklet utgave som iZettle deler ut til bedrifter vil bruke selskapet tjenester. Det er ingen faste kostnader knyttet til bruken, men iZettle tar et transaksjonsgebyr på mellom 1,50 og 2,75 prosent, avhengig av den månedlige omsetningen. Man skal dog omsette for over 20 000 før gebyrandelen begynner å falle.

Den nye kortleseren er foreløpig tilgjengelig for næringsdrivende i Norge, Storbritannia, Sverige, Danmark, Finland, Spania, Tyskland og Nederland.

– Lite-modellen er den første i sitt slag. Ikke bare vil den rive ned barrierene små kjøpmenn opplever når de skal etablere seg, den vil også høyne innsatsen i den europeiske betalingsindustrien, sier Jacob de Geer, administrerende direktør og medgründer i  iZettle i en pressemelding.

I motsetning til iZettle Pro, har ikke Lite-utgaven noe skjerm. Dessuten kobles den til mobilen eller nettbrettet ved hjelp av en kabel. En video som demonstrerer bruken, finnes her.

I ettertid har det blitt kjent for digi.no at Lite-kortleseren i alle fall foreløpig kun tilbys nye kunder, noe iZettle har bekreftet.

Mange potensielle kunder

Ifølge iZettle er det fortsatt 20 millioner mindre bedrifter i Europa som ikke tilbyr betaling med kort, kanskje fordi de har så få betalende kunder at det ikke lønner seg å kjøpe eller leie en tradisjonell terminal. Den nye iZettle-enheten er beregnet for nettopp bedrifter med ganske få transaksjoner hver dag. Den skal ikke være like raskt som Pro-utgaven, men oppgis å være enklere å bruke.

I en pressemelding opplyser iZettle selskapet doblet transaksjonsvolumet i fjor, og at det nå omsetter for omtrent to milliarder euro i året.

Oppdatert 20. februar 2015: Inkluderte setning om at kortleseren ikke tilbys eksisterende kunder.

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.