FORBRUKERTEKNOLOGI

Gir deg mye bedre nettsøk enn Google

Her er søkemotor som gir avanserte brukere mye bedre hjelp enn hva Google tilbyr.

25. mai 2007 - 10:59

Google har knust konkurrentene, men kanskje ikke på egentlig å være best: Google ble store nok og fikk i gang salget av søkeord slik at de kunne finansiere en ekspansjon, men for en vanlig bruker synspunkt imponerer Google egentlig ikke noe særlig.

Det blir klart når man ser på alternativene og særlig en søkemotor har begynt å bli veldig bra. Accoona har kinesiske røtter og en kjent styreformann: Som Compaq-sjef kjøpte Eckhard Pfeiffer både Tandem og Digital, men som så fikk sparken.

Navnet til selskapet ringer nok en bjelle for småbarnsforeldre. Det er tatt fra swahili-utrykket "accoona matata," som betyr "ingen bekymringer". Utrykket ble kjent gjennom tegnefilmen "The Lion King."

Om Accoona har tatt kjempeinvesteringen det er å indeksere store deler av internett eller de henter treffene fra noen andre er uklart, men Accoona er ikke som mange andre bare en ny innpakking av Google.

Det er grensesnittet som imponerer og da særlig "Supersearch"-menyen på høyre side. Her får du mulighetene Google gir og mange fler - i en langt mer elegant innpakning. Du kan velge å begrense søkene til land, delstat og språk. Det kanskje nyttigste er dog listen du får se over nettsider.

Her får du en oversikt over domene som inneholder treff på det du har søkt om. Skal du for eksempel kjøpe deg en BMW Z4 sportsbil, kan du be om norske sider og så se hvilke nettsteder som har hvor mange sider om BMW Z4. Bildet til høyre viser et søk på BMW Z4 og resultatet: BMW Norge har 448 sider, mens for eksempel dinside.no, en søsterpublikasjon av digi.no, gir flere treff.

Dette er mye nyttigere enn Google der et søk på BMW Z4 gir en førsteside med bare med treff hos BMW selv. Skal du finne ut hvem andre som har informasjon må du bla, en side av gangen helt manuelt.

Supersøke-menyen på Accoona gir også to andre spennende muligheter: Under "Companies Search" får du en liste over selskapene som forekommer i alle treffene - skal du for eksempel kjøpe en VMware-løsning, gjør du et søk og får opp en liste over mange av forhandlerne. Du kan også se på personer navn i treffene, noe som peker ut de mest populære/omtalte personer på et felt eller en bransje. Fordi dette er sortert automatisk er ikke Accoona feilfri, men mulighetene oppveier de små feilene.

Accoona har også en annen tjeneste: Accoona Answers som gir deg en faktaoppsummering om søkeordet/ordene dine. Et klikk på knappen gir deg informasjon samlet fra forskjellige nettleksikon.

I tillegg til disse mulighetene har Accoona også gjort en del smart ting med rundt de vanlige søkeresultatene - blant kan man på hvert søkeresultat be om lignende treff.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.