TELEKOM

Gir fra seg både frekvenser og basestasjoner

Telia tror på oppkjøp etter utsatt frist.

Telia Sonera bekrefter at tiltakspakken de frister Konkurransetilsynet med, handler om å gjøre Ice sterkere i oppstarten i form av tilgang til infrastruktur.
Telia Sonera bekrefter at tiltakspakken de frister Konkurransetilsynet med, handler om å gjøre Ice sterkere i oppstarten i form av tilgang til infrastruktur. Bilde: Colourbox
15. jan. 2015 - 10:46

Telia Sonera bekrefter overfor digi.no at selskapet er villig til å gi fra seg frekvenser og infrastruktur for å få godkjenning av Tele 2 Norge-oppkjøpet.

I dag var den opprinnelige fristen for Konkurransetilsynet til å si ja eller nei til fusjonen mellom de to telekom-selskapene.

Nå er fristen forlenget til 5. februar, etter at Telia Sonera benyttet seg av muligheten til å be om vurdering av ytterligere såkalte «avhjelpende tiltak».

Hjelper Ice

Dette dreier seg om tiltak som skal gjøre det mindre vanskelig for nykommeren Ice å etablere seg som en tredje mobiloperatør med eget nett.

Verken Telia eller Konkurransetilsynet har så langt røpet hvilke tiltak som er foreslått.

Imidlertid har digi.no tidligere fått informasjon om at dette dreier seg om å avgi ressurser til nettopp Ice:

Den uoffisielle listen inneholder blant annet:

– Ice får leie mobilkapasitet hos Netcom for en rimelig penge. Det betyr at Ice kan komme på banen som virtuell mobiloperatør, inkludert taletjeneste, mye tidligere.

– Netcom skal være villig til å selge mer av Tele2-nettet til Ice, og det med en brukbar rabatt.

Må gi nok

Og nå bekrefter Telia selv deler av innholdet i tiltakspakken.

– Detaljene kan jeg ikke gå inn på, men generelt snakker vi om tilgang til frekvenser og infrastruktur, sier pressesjef Henrik Westman til digi.no.

Målet er å gi fra seg nok til at Konkurransetilsynet mener at Ice får god nok starthjelp.

Selskapet sikret seg frekvenser under auksjonen i 2013, men mangler et nett av basestasjoner utover sitt opprinnelige nett i 450 MHz-båndet. Tele 2 har bygget ut i stort monn de siste årene.

– Vi har lagt frem attraktivt forslag på konkurransefremmende tiltak som vil garantere fortsatt bra konk på markedet. Nå er vi forhåpningsfulle til at Konkurransetilsynet sier ja, sier Westman.

Snakker med konkurrentene

I Bergen er avdelingsdirektør for finans og kommunikasjon Gjermund Nese hos Konkurransetilsynet tilbakeholden med å vurdere den oppdaterte tiltakspakken.

– Den er nettopp kommet inn til oss. Nå skal vi vurdere det som er foreslått, sier han til digi.no.

Det ligger mellom linjene at Ice skal få si sitt om hvorvidt tiltakene gir tilstrekkelig starthjelp.

– Vi kan snakke med alle aktørene i markedet. Hvilke som er aktuelle, finner vi ut etter hvert, sier Nese.

Hvor vanlig er det å forlenge behandlingstiden som dere nå gjør?

– Det er ikke uvanlig og skjer også i andre fusjonssaker. Det er en lovbestemt mulighet som partene kan benytte seg av sier avdelingsdirektøren.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.