FORBRUKERTEKNOLOGI

Gir Linux til 51.000 elever

Et forsøk i den franske regionen Auvergne innebærer at 51.000 elever får gratis Linux-CD.

15. aug. 2005 - 11:18

Også i Frankrike er Linux-entusiaster på offensiven overfor skoleverket. Foreningen Linux-Arverne vil fra 2. september fordele CD-er med Linux og åpen kildekodeapplikasjoner til 51.000 elever i videregående skole.

Den ene CD-en består av en franskspråklig Linux-variant, Kaella, avledet av Knoppix, som kan kjøres direkte fra CD-en, slik at man kan prøve Linux uten å installere systemet på harddisken. Den andre CD-en består av åpen kildekodeapplikasjoner – OpenOffice.org, GIMP og så videre – som kan installeres på maskiner med Windows eller MacOS.

Iso-avbildningene til begge CD-ene er tilgjengelige fra nettstedet til Linux-Arverne slik at interesserte også kan brenne dem lokalt.

Kaella ble utviklet av en annen regional fransk Linux-organisasjonen, Linux-Azur, og utstilt i begynnelsen av juli på RMLL i Dijon («Rencontres mondiales du Logiciel libre», altså «verdenssamlinger for fri programvare»), for øvrig på samme stand som Skolelinux.

– Hva slags kontakt det er mellom franske utviklere av Skolelinux og utviklerne av Knoppix-derivatet Kaella er vanskelig å si, skriver Knut Yrvin i Skolelinux i en e-post til digi.no.

I tillegg til Côte d’Azur og Auvergne, er det også interesse for Kaella og spesielle tiltak overfor skolevesenet i Pays de Loire, Lorraine og Ile-de-France. I likhet med Skolelinux bygger Kaella på Debian.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.