Gir Nexus One til Android-utviklere

Google premierer topp-utviklere, inkludert norske.

Gir Nexus One til Android-utviklere
Norske Android-utviklere får en Nexus One fra Google hvis deres programmer er lastet ned minst 5.000 ganger og har oppnådd minst 3,5 stjerner. Bilde: Per Ervland

Google har besluttet å gi bort deres egen smartmobil, HTC-utviklede Nexus One, til utvalgte Android-utviklere. Andre får utdelt en Motorola Droid, også det en Android-basert mobiltelefon.

Gaven er ifølge selskapet ment som en oppmuntring til de som har bidratt mest til nettgigantens mobilbutikk, Android Market.

Meldingen gikk i går ut til flere heldige utvalgte, inkludert norske utviklere.

- Du mottar denne beskjeden fordi du er en av topputviklerne på Android Market. Grunnen er at du har laget ett eller flere programmer som har oppnådd minst 3,5 stjerner og mer enn 5.000 unike nedlastinger, oppgir Google i brevet.

Programmene i Google Market kan gis inntil fem stjerner av brukerne som laster dem ned. Det finnes ifølge Wikipedia minst 20.000 apps i butikken. Gavedrysset til Google omfatter trolig mange utviklere, men vi er usikre på akkurat hvor mange det kan dreie seg om.

Android-versjonen av musikkstreaming-klienten Subsonic er blant utvalgte prosjekter som Google nå vil premiere med en gratis mobiltelefon.
Android-versjonen av musikkstreaming-klienten Subsonic er blant utvalgte prosjekter som Google nå vil premiere med en gratis mobiltelefon.

Det er Android-utvikler Sindre Mehus som forteller digi.no om henvendelsen. Nordmannen har laget Android-versjonen av musikkstreaming-programmet Subsonic, og er altså blant de som er plukket ut.

Og henvendelsen fra Google er ekte den, kan teknologibloggen TechCrunch opplyse.

Nettstedet viderebringer følgende uttalelse fra Google.

- Et blomstrende utviklingsmiljø er en viktig del av det å skape en bedre mobilopplevelse for våre brukere. Vi håper at denne gaven til utviklere vil gjøre det enklere for dem å skape og teste gode programmer.

Ikke alle får

Blant de som kvalifiserer til gaven er det likevel noen som ikke får. USA-baserte utviklere får enten Droid eller Nexus One, basert på tilfeldig loddtrekning. Utviklere i EU-land, Canada, Norge, Lichtenstein, Sveits, Hong Kong, Taiwan og Singapore får Nexus One.

- Utviklere i andre land enn de som er nevnt her får ingen mobiltelefon, fordi disse ikke er godkjent for andre land, heter det i meldingen fra Google.

digi.no fikk ikke umiddelbart svar på vår henvendelse om en kommentar fra Google Norge.

    Les også:

Les mer om: