BEDRIFTSTEKNOLOGI

Gir sikker nedlasting av Java-program

Netscape og Verisign har kunngjort en pakt som skal stimulere elektronisk distribusjon av programvare ved å gjøre nedlasting av Java-programmer tryggere.

Jens Kanden
12. juni 1997 - 14:23

Selskapene fotalte til InfoWorld Electric at objekt-signatur-teknologien i Netscapes nylanserte Communicator 4.0 web-klient, kan brukes sammen med VeriSigns identifikasjonsteknologi.

Teknologien lar brukere identifisere utviklerne av en gitt Java-applet eller et Java-script og forsikre seg om at Java-programmet ikke har blitt klusset med. Objekt-signatur-teknologien lar også brukere gradere aksessnivået som en Java-applet får i systemet.

Dermed kan man stoppe nedlasting av objekter fra ukjente kilder eller trojanske hester som utgir seg for å være "trygge" objekter.

Utviklere som ønsker signatur for Java-applet'er eller Java-script'er registrerer seg hos VeriSign og mottar et digital ID som knytter utviklerens identitet til et sett med elektroniske nøkler som brukes til å kryptere og signere programobjekter.

Når et signert programobjekt skal lastes ned fra Internett, viser Communicator et dialog-vindu som gir utviklerens identitet og spesifiserer om objektet har blitt klusset med. Vinduet lar også brukeren vite hvilke ressurser objektet har forespurt og gir brukeren anledning til å spesifisere aksessnivået som Java-objektet skal få.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.