Gir Sony eneansvar for batteriflause

Gründer Michael Dell gir Sony eneansvaret for flausen med 4,1 millioner PC-batterier.

Gründer Michael Dell gir Sony eneansvaret for flausen med 4,1 millioner PC-batterier.

I et intervju med News.com, sier gründer og styreformann Michael Dell at Sony alene er ansvarlig for flausen som førte til at Dell måtte kalle tilbake 4,1 millioner PC-batterier i august.

– Batteriene var forurenset. Uansett hvordan de vi behandlet dem, var de ubrukelige, sier Dell.

Sony er imidlertid bare villig til å ta på seg en del av skylden. De innrømmer at mikroskopiske metallforurensninger etter produksjonsprosessen kunne føre til overoppheting og brann, men legger til at det er avhengig av hvordan resten av PC-en er skrudd sammen.

– Vi har brukt de samme batteriene i våre Vaio, og vi har vår egen beskyttelse mot overoppheting. Andre PC-leverandører som bruker de samme cellene har ikke erfart problemer. En sjelden gang kan det oppstå en kortslutning, men det avhenger av hvordan den enkelte PC-en er satt sammen, heter det i en uttalelse fra Sony.

Amerikanske forbrukermyndigheter undersøker brannvaren i andre PC-merker med Sony-batterier, men har ennå ikke advart mot andre enn Dell og Apple.

Sony anslår at tilbakekallingen av 4,1 millioner batterier fra Dell-maskiner og 1,8 millioner batterier fra Apple-maskiner vil koste et sted mellom 20 og 30 milliarder yen, tilsvarende rundt 1 til 1,5 milliarder norske kroner.

    Les også:

Til toppen